Ανδρέας Πουλάς: Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν λύνονται τα τεράστια προβλήματα στην υγεία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδρέας Πουλάς: Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν λύνονται τα τεράστια προβλήματα στην υγεία

Ιούλιος 26, 2023 - 16:25

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την επεξεργασία του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

Στην ομιλία του ο κ. Πουλάς εξέφρασε τη διαφωνία του για την παράταση της θητείας των Διοικήσεων των Νοσοκομείων καλώντας τον Υπουργό Υγείας να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία επιλογής των Διοικητών των Νοσοκομείων μέσω gov.gr όπως έχει προτείνει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Σε αυτή και μόνο την περίπτωση θα είχε νόημα η παράταση τως θητείας των Διοικήσεων των Νοσοκομείων έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέσω gov.gr.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έλλειψη παιδιάτρων στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής καθώς οι υπάρχοντες παιδίατροι καταφέρνουν να καλύψουν μόνο το μισό των εφημεριακών αναγκών του Νοσοκομείου. Για τον λόγο αυτό πολλά παιδιατρικά περιστατικά διακομίζονται σε νοσοκομεία όμορων Νομών ή της Αθήνας με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Αργολίδας γεγονός που στερεί τα ασθενοφόρα αυτά από τη αντιμετώπιση άλλων επειγόντων περιστατικών.

Επιπλέον ο κ. Πουλάς ζήτησε τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας του Άργους η οποία ενώ είναι εδώ και καιρό έτοιμη παραμένει ακόμη ανενεργή.

Δείτε εδώ το βίντεο:
https://youtu.be/Yn6eRDPvsoA

 

«Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν λύνονται τα τεράστια προβλήματα στην υγεία»