Ορφανός από το Αραχναίο: «Θα είμαι δίπλα σας, με εντιμότητα και ειλικρίνεια»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ορφανός από το Αραχναίο: «Θα είμαι δίπλα σας, με εντιμότητα και ειλικρίνεια»

Ιούλιος 27, 2023 - 09:40

Σε κλίμα κατάνυξης ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός, επικεφαλής του συνδυασμού Όραμα Δημιουργίας, προσήλθε το απόγευμα της Τετάρτης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Αραχναίο, όπου παρέστη στον  Εσπερινό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Δημήτρης Ορφανός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους πιστούς που είχαν κατακλύσει από νωρίς το απόγευμα τον περίλαμπρο Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αραχναίου.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού Όραμα Δημιουργίας, περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους του Αραχναίου, επισκέφτηκε καταστήματα, καφέ και χώρους εστίασης του χωριού, όπου κάτοικοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Ο Δημήτρης Ορφανός αντάλλαξε απόψεις με κατοίκους του Αραχναίου για τα μεγάλα προβλήματα του χωριού, των δημοτών και του Δήμου Ναυπλιέων. Άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, τις απόψεις, τα αιτήματά τους, καθώς και τα παράπονά τους για την απερχόμενη δημοτική διοίκηση, αλλά και την αγωνία τους για το μέλλον των ίδιων και του χωριού.

Στην κραυγή αγωνίας κατοίκων του Αραχναίου ότι το χωριό ερημώνει, με ευθύνη και της απερχόμενης δημοτικής αρχής Κωστούρου, ο Δημήτρης Ορφανός κατέστησε σαφές ότι από τις πρώτες προτεραιότητές του ως δημάρχου Ναυπλιέων θα είναι η ενίσχυση των κατοίκων των χωριών του Δήμου μας, η βελτίωση των υποδομών, των οικονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και τεχνολογικών συνθηκών, με την ενσωμάτωση στρατηγικών Έξυπνων Χωριών, καθώς και η αξιοποίηση των ευκαιριών και των μοναδικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων τους. Με την ευκαιρία αυτή, ο Δημήτρης Ορφανός έστειλε το μήνυμα πως ο Δήμος Ναυπλιέων πρέπει να ανοίξει την αγκαλιά του για όλους τους δημότες του. «Έχουμε σχέδιο, έχουμε τη βούληση, αλλά και την αποφασιστικότητα να αλλάξουμε την εικόνα αυτή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, κατήγγειλε τον απερχόμενο δήμαρχο για εγκατάλειψη του χωριού, τονίζοντας πως η δημοτική διοίκηση Κωστούρου είναι η χειρότερη που γνώρισε ο τόπος μας. «Στις προσεχείς εκλογές πρέπει να μπει τέλος στην παρακμή του Δήμου Ναυπλιέων. Στόχος μας πρέπει να είναι η συνολική ευημερία των δημοτών» επισήμανε.

Αναφερθείς στο θέμα της  εγκατάλειψης της δεξαμενής για την πυροπροστασία στον Αμαριανιό, ο Δημήτρης Ορφανός κατηγόρησε για ανικανότητα τον απερχόμενο δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο να συντηρήσει ένα έργο που έγινε δωρεά προς τον Δήμο.

Ο Δημήτρης Ορφανός επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι από τη θέση του Δημάρχου Ναυπλιέων το Αραχναίο και τα χωριά του Δήμου μας θα έχουν την αμέριστη στήριξή του. «Η σχέση μας θα είναι έντιμη και ειλικρινής. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση στους ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο τους και παλεύουν να καλυτερεύσουν τη ζωή των παιδιών τους και του Δήμου μας» ανέφερε με έμφαση ο Δημήτρης Ορφανός.

Σε αυτό το πλαίσιο, είχε την ευκαιρία να μιλήσει επιγραμματικά για το σχέδιό του για τον Δήμο Ναυπλιέων του 2030, «για τον Δήμο που αξίζουμε». Δεσμεύθηκε μάλιστα πως μετά την επίσκεψη αυτή, σύντομα θα επιστρέψει στο Αραχναίο για να ξετυλίξει το σχέδιό του για το χωριό και τον Δήμο Ναυπλιέων του 2030.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο Δημήτρης Ορφανός δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι απόψε στο Αραχναίο, ένα χωριό με σπουδαίους συμπατριώτες μου, που τους αξίζουν τα καλύτερα. Η μιζέρια που υπάρχει σήμερα στον Δήμο Ναυπλιέων δεν μας αξίζει. Έχουμε υποχρέωση να ξανακάνουμε τους δημότες μας να αισθάνονται υπερήφανοι για τον τόπο μας. Έχουμε χρέος να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και με εντιμότητα και ειλικρίνεια να παρουσιάζουμε το σχέδιό μας. Έχουμε μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας με προτάσεις και πολιτικές για τις πραγματικές τους ανάγκες, για τον Δήμο Ναυπλιέων του 2030».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Ορφανός συγκινήθηκε ιδιαίτερα όταν νεαρός τον πλησίασε και του είπε ότι το όνειρό του είναι να γίνει δικηγόρος. Ο υποψήφιος δήμαρχος, ως δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλιέων, του έδωσε συμβουλές για την εισαγωγή του στη Νομική Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε ο ίδιος πριν από πολλά χρόνια, και του μίλησε για το αντικείμενο ενός νομικού.