Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Ιούλιος 28, 2023 - 09:00

φωτογραφία Eurokinissi

Βελτιωμένη είναι, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα της χώρας σε Μαγνησία, Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις πάντως να παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή για αναζωπυρώσεις.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στη Μαγνησία, καθώς χθες αργά το βράδυ το πρόβλημα εντοπιζόταν στις Μικροθήβες, όπου υπήρχε αναζωπύρωση η οποία ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει αντιμετωπιστεί και προς το παρόν υπάρχουν κάποιοι διάσπαρτοι καπνοί. Όλο το βράδυ οι επίγειες δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να ανακόψουν τις αναζωπυρώσεις ενώ με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού. Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 31 οχήματα και από αέρος μέχρι στιγμής 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν χθες και στο βόρειο τμήμα της Λαμίας ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα είναι καλύτερη και οι αναζωπυρώσεις έχουν αντιμετωπιστεί.

Αναφορικά με την Κέρκυρα σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχει καλύτερη εικόνα και δεν αντιμετωπίζεται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κάρυστο.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Ανωγειατά Αρτας σε δασική έκταση δίπλα από τον οικισμό η εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι καλύτερη και το χωριό δεν απειλήθηκε. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

kathimerini.gr