Δήλωση του Βαγγέλη Λαμπρόπουλου για την υποψηφιότητά του με το «Όραμα Δημιουργίας»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήλωση του Βαγγέλη Λαμπρόπουλου για την υποψηφιότητά του με το «Όραμα Δημιουργίας»

Ιούλιος 29, 2023 - 08:28

Φίλες και φίλοι.

Αγαπητοί συνδημότες.

Πριν από τέσσερα χρόνια, στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019, με τιμήσατε με την ψήφο σας και με κατατάξατε στους πρώτους Δημοτικούς Συμβούλους από όλες τις παρατάξεις.

Τα χρόνια αυτά, παρά τις αλλαγές που προέκυψαν στον τρόπο διοίκησης των Δήμων, την πανδημία που δεν επέτρεπε να γίνονται κανονικά οι συνεδριάσεις των Συμβουλίων και την αλαζονική, αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου, που έφερναν εμπόδια και δυσκολίες στην άσκηση των καθηκόντων κάθε Συμβούλου της Αντιπολίτευσης, προσπάθησα και πιστεύω ότι κατάφερα, να σας εκπροσωπήσω με εντιμότητα, καθαρότητα και αξιοπρέπεια, παίρνοντας θετική ή αρνητική θέση στα διάφορα ζητήματα, πάντα με γνώμονα το συμφέρον όλων των Δημοτών και του Δήμου μας.

Με συνεχείς παρεμβάσεις, αιτήματα, τοποθετήσεις, κριτική και προτάσεις, συνέβαλα μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πολιτικό περιβάλλον που είχε δημιουργηθεί, ώστε οι συνέπειες από την κακή λειτουργία του Δήμου, που είχε επιβληθεί από τη Δημοτική Αρχή, να είναι μικρότερες και λιγότερο επιζήμιες.

Φίλες και φίλοι.

Είναι σε όλους γνωστό και δεν μπορεί να κρυφτεί, ότι ο Δημήτρης Κωστούρος και η παράταξή του, μετά από έντεκα χρόνια στην εξουσία του Δήμου Ναυπλιέων, έχουν εξαντλήσει όλα τα αποθέματα που μπορεί να διέθεταν και τη διάθεση να προσφέρουν πραγματικά στο Δήμο μας, το μόνο που κάνουν πλέον είναι να προσπαθούν με κάθε μέσο, να αποφύγουν την ήττα στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές και την απώλεια της εξουσίας τους.

Η καθολική σχεδόν αντίδραση της πλειοψηφίας των Δημοτών κατά της Δημοτικής Αρχής, ήταν φυσικό και αναμενόμενο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Συνδυασμών, που θα διεκδικήσουν τη Δημαρχία, απέναντι σε αυτόν του Δημήτρη Κωστούρου.

Προσωπικά, επέλεξα να συνταχτώ από την αρχή της δημιουργίας του, με το Συνδυασμό ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο, το φίλο και συνάδελφο Δημήτρη Ορφανό, έναν ακέραιο, έντιμο, καθαρό, ευαίσθητο, χαμηλών τόνων και συγχρόνως ικανό να διοικήσει συμπολίτη, που διαθέτει μεγάλη νομική και κοινωνική εμπειρία, έναν άνθρωπο που μπορεί με σιγουριά να υλοποιήσει το όραμά μας για ένα νέο Δήμο Ναυπλιέων και να τον οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο,.

´Ενα Δήμο που θα επικρατεί η διαφάνεια, ο σεβασμός στο δημοτικό χρήμα, η ισότητα των Δημοτών, χωρίς διακρίσεις φίλων και αντιπάλων, ο προγραμματισμός των απαραίτητων έργων που έχουν μείνει απελπιστικά πίσω, όπως η δημιουργία ενός πολυχώρου Πολιτισμού, ενός Σχολείου, ενός χώρου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενός συνεδριακού κέντρου ,όλων όσων θα παρουσιάσουμε στο αναλυτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης του Δήμου Ναυπλιέων.

Ένα Δήμο ,φιλικό στον πολίτη και το περιβάλλον, ανθρώπινο για τους κατοίκους και φιλόξενο για τους επισκέπτες, όπου η τουριστική επιχειρηματικότητα θα συνυπάρχει αρμονικά με την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τα βαριά ονόματα της Ιστορίας μας, το Ναύπλιο, η Τίρυνθα, η Ασίνη, τα Δενδρά, όλα τα Ιερά που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, οι απαράμιλλης ομορφιάς τοποθεσίες που βρίσκονται παντού σε όλο το Δήμο μας, θα αναδειχτούν μέσα από τις σύγχρονες μεθόδους προβολής και διαφήμισης.

Ένα Δήμο που θα μεριμνά για τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των ευάλωτων συνδημοτών μας, τα ΑΜΕΑ, με ιδιαίτερη αγάπη προς τους αδέσποτους φίλους μας, με σεβασμό στα προβλήματα εξαρτημένων από ουσίες συμπολιτών μας και όσους, για διάφορους λόγους, η ζωή έφερε στο περιθώριο.

Να αναδείξουμε επιτέλους τις αστείρευτες δυνατότητες, τον πολιτιστικό πλούτο που κρύβεται σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, όπως και τις παραγωγικές δυνάμεις με τα ιδιαίτερα και μοναδικά προϊόντα της Αργολικής γης, που παράγουμε.

Φίλες και φίλοι

Αγαπητοί συνδημότες

Στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023, θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο το Δημήτρη Ορφανό και σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα που όπως λέει η διακήρυξή μας, Προχωράμε μπροστά με «λογισμό και μ’ όνειρο», με «όραμα για δημιουργία»!

Σας ευχαριστώ!