Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Εμείς δεν ξεπουλάμε , δεν κοροϊδεύουμε…εμείς δεσμευόμαστε!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Εμείς δεν ξεπουλάμε , δεν κοροϊδεύουμε…εμείς δεσμευόμαστε!

Ιούλιος 29, 2023 - 14:51

Απολογισμός Δράσης στο Δήμο Ναυπλιέων       

Εμείς δεν ξεπουλάμε , δεν κοροϊδεύουμε…εμείς δεσμευόμαστε!

Τέσσερα χρόνια τώρα η «Λαϊκή Συσπείρωση» σταθερά ασκεί πραγματική αντιπολίτευση μέσα  στο δημοτικό συμβούλιο, και  αγωνιστική συμμετοχή  σε κινητοποιήσεις θέτοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες των δημοτών και  των εργαζομένων. Δεν  συμβιβαστήκαμε, δεν κάναμε βήμα πίσω από τις προγραμματικές μας θέσεις, διεκδικήσαμε συγκεκριμένα μέτρα  ανακούφισης και  αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής και δικαιωμάτων του λαού του δήμου μας.

Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, που όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση Κωστούρου υποβάθμισε τη λειτουργία του, ασκήσαμε την οφειλόμενη αντιπολίτευση με επιχειρήματα και ολοκληρωμένες προτάσεις διεκδικώντας λύσεις για όλα τα λαϊκά ζητήματα και προβλήματα του τόπου μας.

Βρεθήκαμε μόνοι απέναντι στη δημοτική αρχή Κωστούρου που πιστά υπηρετεί την αντιλαϊκή κεντρική πολιτική. Μαζί με τους δικούς του ανθρώπους  μετέτρεψαν το Δήμο σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης, επιβάλλοντας νέους φόρους. Εφάρμοσαν τακτική υποβάθμισης  του Δήμου με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών όπως αυτή της καθαριότητας. Αφήνουν το λαό  έρμαιο  των φυσικών καταστροφών χωρίς αντιπυρική , αντιπλημμυρική αντισεισμική προστασία.  Με υποβαθμισμένες υποδομές παιδείας (νηπιαγωγεία σε μαγαζιά, κοντέινερ για αίθουσες, λειτουργικά έξοδα σχολείων) υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Επιβάρυναν  το Δήμο με  υπέρογκες δαπάνες και σπατάλες  για έργα βιτρίνας και «εκδηλώσεις», με την πελατειακή αντίληψη διοίκησης και έργου χωρίς λογοδοσία και διαφάνεια.

Σε αυτή την τακτική η δημοτική αρχή Κωστούρου είχε την πολύμορφη στήριξη από τις συμπολιτευόμενες «αντιπολιτευτικές» παρατάξεις, Αναγνωσταρά και Σαλεσιώτη που στην ουσία στήριζαν αυτή την πολιτική ψηφίζοντας όλες τις κρίσιμες αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Εστίαζαν την αντιπολίτευσή τους στα δευτερεύοντα, αφού στην ουσία δεν έχουν διαφορές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε με παρεμβάσεις, επερωτήσεις  και ανακοινώσεις όλα τα βασικά και κρίσιμα προβλήματα του δήμου που είναι:

Σχολική στέγη, ζητήματα πολιτισμού και αθλητισμού, το πρόβλημα της δημόσιας υγείας, προβλήματα καθαριότητας και  διαχείρισης των απορριμμάτων, πρόβλημα υδροδότησης και διαχείρισης του νερού, πρόβλημα αύξησης δημοτικών τελών. Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, Στρατόπεδο, Καραθώνα, Ψιλή Άμμος Τολού. Προστασία του περιβάλλοντος, υγροβιότοπος, πηρηνελαιουργεία, ρύπανση Αργολικού κόλπου, διάβρωση των ακτών προστασία πράσινου, πάρκο Κολοκοτρώνη . Κυκλοφοριακό και οδική ασφάλεια, αυθαιρεσίες-καταπατήσεις δημοτικών κοινόχρηστων χώρων, προβλήματα λιμενικών εγκαταστάσεων και κατασκευή Μαρίνας. Ανάδειξη και προστασία μνημείων, προστασία της παλιάς πόλης, ο γύρος της αρβανιτιάς, Ακροναυπλία. Όλα αυτά αποτέλεσαν κυρίαρχα ζητήματα για τα οποία πρωτοστατήσαμε και αναδείξαμε πάντα προς όφελος των δημοτών.

Διεκδικούμε το Δήμο βασιζόμενοι στη λαϊκή συμμετοχή, στην   κουλτούρα συναντίληψης, συναίνεσης και αγωνιστικής διεκδίκησης.  Για ένα Δήμο μαχητικό που θα παλέψει  και δεν θα δέχεται την κατάντια, την επικινδυνότητα της σχολικής στέγης, που δεν πρόκειται να αφήσει τη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του νερού, που θα δίνει κονδύλια για αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, γιατί αυτά έχουν σημασία και όχι διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Για ένα Δήμο που δεν αφήνει την περιουσία του να εκποιείται, που δεν θα σπαταλά χρήμα σε ημέτερους για έργα βιτρίνας, που θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων του και όχι απέναντί τους. Για ένα Δήμο οικονομικά διαφανή, χωρίς λοβιτούρες και τεχνάσματα για να καλυφθεί η κρατική υποχρηματοδότηση.

Για ένα Δήμο κοντά στη νεολαία , συμπαραστάτη στην τρίτη ηλικία και στους συνανθρώπους μας με προβλήματα υγείας προσφέροντας ουσιαστική   κοινωνική πρόνοια και υπηρεσίες. Για ένα Δήμο που θα θέτει σε προτεραιότητα την ασφάλεια των κατοίκων προσφέροντας ασφαλές οδικό δίκτυο, πεζοδρόμηση, ποδηλατοδρόμους ενταγμένους στο σχέδιο πόλης και όχι όπου νάναι. Για ένα Δήμο που να πρωτοστατεί για την προστασία του περιβάλλοντος και για τη δημόσια υγεία.  

Για αυτό καλούμε τους δημότες, που νιώθουν οργή και αγανάκτηση για όσα βιώνουν, να συμπορευτούν μαζί μας, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, να διεκδικήσουμε το Δήμο, να γίνουμε όλοι μας πρωταγωνιστές στον αγώνα, για τις ανάγκες των πολλών ενάντια στα κέρδη των λίγων!

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου