Ο Μιχάλης Καβαλιέρης ο νέος προπονητής της ΑΕ Ερμιονίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Μιχάλης Καβαλιέρης ο νέος προπονητής της ΑΕ Ερμιονίδας

Ιούλιος 30, 2023 - 14:14

Η ΑΕ Ερμιονίδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Μιχάλη Καβαλιέρη.

Ο καταξιωμένος τεχνικός γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1965 στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, είναι κάτοχος διπλώματος UEFA PRO και αντιπρόεδρος του συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου Αθήνας. Στο βιογραφικό του έχει σπουδαία καριέρα τόσο ως προπονητής όσο και ως παίκτης. Είναι απόφοιτος ΤΕΙ Πληροφορικής, σπουδάζοντας την εποχή που ήταν ένας εκ των κορυφαίων μέσων του ελληνικού πρωταθλήματος τη δεκαετία του ’80.

Ο Μιχάλης Καβαλιέρης έχει εμπειρία από συλλόγους και της μεγάλης κατηγορίας στη χώρα μας. Έχει δουλέψει, επίσης, και με νεαρούς παίκτες, αποτελώντας μέλος αναπτυξιακών ομάδων. Κατά τη διάρκεια της επταετούς παρουσίας του στην ομάδα του Λεβαδειακού ως παίκτης, γνώρισε τον Τάκη Λεμονή, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στο σύλλογο της Βοιωτίας. Όταν οι δύο τους βρέθηκαν στην προπονητική, συνυπήρξαν ταυτόχρονα στους πάγκους πολλών ελληνικών ομάδων, όπως ο Ολυμπιακός, η Ξάνθη, ο Πανιώνιος, ο Παναιτωλικός και ο Λεβαδειακός. Μαζί πήγαν και στην Κύπρο για λογαριασμό της Ομόνοιας.

Πριν από δυο χρόνια ο 57χρονος προπονητής ήταν με τον Αριέλ Ιμπαγάσα στην τεχνική ηγεσία της β’ ομάδας του Ολυμπιακού, ενώ την περσινή σεζόν βρέθηκε, μαζί με τον Περικλή Παπαπαναγή, στον πάγκο του Πανιωνίου. Ως προπονητής έχει περάσει, ακόμα, από τον Πανερυθραϊκό, την Καλαμάτα, τον Κεραυνό Κερατέας (παίκτης-τεχνικός), τον Ολυμπιακό Λαυρίου.

Το μεγάλο άλμα στην καριέρα του ως παίκτης έγινε το καλοκαίρι του 1986, όταν υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Λεβαδειακό, ομάδα με την οποία κέρδισε την άνοδο στην Α’ Εθνική, «γράφοντας» στη συνέχεια με τους «πράσινους» πολλές συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία έως και το 1991. Σταθμοί στην καριέρα του ως παίκτης αποτέλεσαν και οι ΑΣ Παπάγου, Άτλαντας Κυψέλης, Ατρόμητος Αθηνών, Δόξα Βύρωνα, Παναιγιάλειος, ΓΣ Μαρκό, ΑΕ Χαλανδρίου, Βύζας Μεγάρων και Νέος Αίας Παλλήνης.

Ο Μιχάλης Καβαλιέρης υπογράμμισε στο «ermionidafc.gr» για τη νέα πρόκληση της προπονητικής του καριέρας:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα, αρχικά η πρόταση που μου έγινε από την ΑΕ Ερμιονίδας, και στη συνέχεια η πρόκληση να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας, η οποία είναι η μακροβιότερη στις εθνικές κατηγορίες της χώρας, με συνεχόμενες παρουσίες στη Γ’ Εθνική.

Από την πλευρά μου, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό, θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου για να έχει ο σύλλογός μας μια επιτυχημένη σεζόν. Μας ενδιαφέρει να αξιοποιούσε και τα παιδιά που επανδρώνουν τις ακαδημίες της ομάδας, θα δώσουμε μεγάλο βάρος και στα τμήματα υποδομής, στην οργάνωση και στον τρόπο λειτουργίας τους, κάτι που η ΑΕ Ερμιονίδας πράττει, άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια.

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορία θα είναι φέτος ακόμα πιο δύσκολο σε σχέση με την περσινή σεζόν, θα εξαρτηθεί και από όμιλο στον οποίο θα αγωνιστούμε. Σε όποιο γκρουπ και να βρεθούμε, θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, προπονητές, παίκτες, διοίκηση, φίλαθλοι για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Θέλουμε ο κόσμος να είναι κοντά στην ομάδα, γνωρίζω ότι οι φίλαθλοί μας βοηθάνε πολύ τον σύλλογο. Θέλουμε ο κόσμος να μας βοηθήσει στην προσπάθεια που θα κάνουμε, θα είναι καλό πάνω από όλα για την περιοχή της Ερμιονίδας και τα παιδιά της περιοχής».

Η διοίκηση και ο νέος προπονητής του συλλόγου μας έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση του προγραμματισμού για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με το βλέμμα όλων «στραμμένο» στην έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Κόουτς, σου ευχόμαστε υγεία και κάθε επιτυχία στη νέα μεγάλη πρόκληση της προπονητικής σου καριέρας! Μαζί θα πετύχουμε τους στόχους μας…

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ