Ηλεκτρονική «παγίδα» για κακοπληρωτές σε ρεύμα και αέριο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ηλεκτρονική «παγίδα» για κακοπληρωτές σε ρεύμα και αέριο

Ιούλιος 31, 2023 - 17:00

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σκοπεύει να βάλει «φρένο» στα φαινόμενα των στρατηγικών κακοπληρωτών των λογαριασμών ρεύματος και αερίου καθώς και στα περιστατικά των ρευματοκλοπών. Στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζει σχέδιο για τον εντοπισμό των επιτήδειων που ενώ δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα, εν τούτοις αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς κατά... σύστημα.

Ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης και το επιτελείο του ετοιμάζουν ένα πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση όλων όσοι επιδεικνύουν συμπεριφορά αποφυγής πληρωμών των λογαριασμών ρεύματος και αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών καθώς και των ρευματοκλοπών αναμένεται να περιλαμβάνει μέτρα που θα αναπτύσσονται σε τέσσερις βασικούς άξονες.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι αφενός η δημιουργία ενός Τειρεσία για την ηλεκτρική ενέργεια, ενός συστήματος δηλαδή αντίστοιχου με εκείνου των τραπεζών, όπου θα καταγράφονται οι οφειλέτες των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και θα επισημαίνονται εκείνοι οι οποίοι συστηματικά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ανάλογη πρόταση έχει κάνει και η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων και είναι το σύστημα Debt Flagging.