Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Να σταματήσει επιτέλους η παρωδία των δια περιφοράς Δημοτικών συμβουλίων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Να σταματήσει επιτέλους η παρωδία των δια περιφοράς Δημοτικών συμβουλίων

Αύγουστος 10, 2023 - 13:17

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουμε στους συνδημότες μας,  την απαράδεκτη τακτική του δήμαρχου και του προέδρου, για τις συνεδριάσεις δια περιφοράς των Δημοτικών Συμβουλίων. Αποτελεί πλήρη υποβιβασμό του ρόλου των δημοτικών συμβούλων αλλά και των τόσο σοβαρών θεμάτων που περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη της πρόσκλησης και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 12:06 μμ λάβαμε πρόσκληση συνεδρίασης δια περιφοράς ( με email ή τηλέφωνο) και να απαντήσουμε από τις 14:00 έως τις 20:00 για εννιά θέματα και με αστείες δικαιολογίες για το «κατεπείγον». Γιατί δεν δικαιολογείται το «κατεπείγον» της συνεδρίασης όταν για τα  τρία πρώτα σοβαρά θέματα που αφορούν σε ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού  οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι η 23η και η 30η Αυγούστου.
Γιατί άραγε;  Αλήθεια, ποια σκοπιμότητα υπάρχει ώστε να γίνει η συνεδρίαση δια περιφοράς; Γιατί έπρεπε να λάβουμε δύο συνεχόμενες προσκλήσεις ( 24 Ιουλίου και 9 Αυγούστου) για κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου "δια περιφοράς" και όχι μία για κανονική συνεδρίαση;
Η συνήθης πρακτική της δημοτικής αρχής, δείχνει ότι δεν θέλει να γίνεται συζήτηση για τόσο σοβαρά θέματα, αλλά και την στοίχισή της ουσιαστικά με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με βάση τις μεγάλες ανάγκες, αλλά με το σταγονόμετρο, προωθώντας συστηματικά την προσωρινή απασχόληση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου.
Η δημοτική  αρχή έχει επιλεκτικά «κακή σχέση» με τον προγραμματισμό.  Ενώ έχει άπλετο χρόνο για φιέστες και βραβεύσεις, τομέας στον οποίο έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, «δυσκολεύεται» πάρα πολύ στον προγραμματισμό των συνεδριάσεων και της συζήτησης θεμάτων στο Δημοτικό  Συμβούλιο.  
Η στάση της είναι επιεικώς προκλητική. Εμείς, δεν νομιμοποιούμε με την παρουσία μας τέτοιου είδους εκφυλιστικές διαδικασίες.

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου