Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου μας ενημερώνει να μην πίνουμε νερό γιατί χρησιμοποιεί νερό από τις πηγές Αναβάλου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου μας ενημερώνει να μην πίνουμε νερό γιατί χρησιμοποιεί νερό από τις πηγές Αναβάλου

Αύγουστος 11, 2023 - 15:06

Στα πλαίσια της υπεύθυνης, επισταμένης και καθημερινής   παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου νερού (δικτύου ΔΕΥΑΝ), θέλουμε να σας ενημερώσουμε:

Την τελευταία περίοδο παρατηρείται μία σταδιακή επιδείνωση της ποιότητας του αντλούμενου νερού από τις πηγές της Λέρνης, που αποτελούν την κύρια πηγή υδροδότησης του Δήμου μας. Αυτό οφείλεται στην παρατεταμένη ανομβρία και συγχρόνως στην υψηλή ζήτηση πόσιμου νερού από το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ.

Η χαμηλή στάθμη των πηγών μας οδηγεί στον περιορισμό της άντλησης του νερού ώστε αυτές να προστατευτούν. Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. προκειμένου να καλύψει την ζήτηση, χρησιμοποιεί νερό από τις πηγές Αναβάλου με ποσοστό ανάμειξης ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτό έχει ως επακόλουθη συνέπεια την μείωση της ποιότητας του νερού προς ανθρώπινη κατανάλωση.

Για την χρήση του νερού σπό την πηγή του Αναβάλου η Δ.Ε.Υ.Α.Ν έχει άδεια χρήσης για υδρευτικούς σκοπούς από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Η μοναδική παράμετρος υπέρβασης είναι η υψηλή αλατότητα (συγκέντρωση χλωριούχων).

 Οι υπόλοιπες παράμετροι, χημικές και μικροβιολογικές, παραμένουν πάρα πολύ καλές και εντός των ορίων.

Με αίσθημα ευθύνης, όπως κάνουμε πάντα , ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για την ποιότητα του νερού.  Δημοσιεύουμε τις αναλύσεις στο site της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

 Για όλες τις άλλες χρήσεις το νερό είναι κατάλληλο (παρασκευή φαγητού, κ.α.).

Επιπρόσθετα απευθυνόμενοι στους συνδημότες μας και στους επισκέπτες μας, ζητάμε την αποφυγή της άσκοπης χρήσης του νερού. 

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς .

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΝ

https://deyan.gr/enimerosi/anakoinoseis-deltia-typou/item/1291-enhmerosi...