Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας Αργολίδας: Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να δουλεύουμε υπό συνθήκες φόβου και ανασφάλειας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας Αργολίδας: Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να δουλεύουμε υπό συνθήκες φόβου και ανασφάλειας

Αύγουστος 13, 2023 - 09:10

Επίθεση και τραυματισμός ιατρών από ομάδα συνοδών ασθενούς.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 10/8/2023, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου, σημειώθηκε επίθεση ομάδας συνοδών, εξοργισμένων με τον θάνατο συγγενούς τους, κάποιοι εκ των οποίων τραυμάτισαν δυο συναδέλφους παθολόγους του νοσοκομείου μας, τον έναν εξ΄αυτών σοβαρά (υπέστη κάταγμα πλευράς).

Παρόντες στο περιστατικό δυο αστυνομικοί δεν απέτρεψαν την επίθεση. Επιπλέον, από την εισβολή στους χώρους του νοσοκομείου, διαταράχθηκε σοβαρά η λειτουργία του για μια τουλάχιστον ώρα. Το απαράδεκτο περιστατικό προστίθεται σε αντίστοιχα περιστατικά εριστικής και επιθετικής συμπεριφοράς ασθενών ή συνοδών ασθενών στο νοσοκομείο μας.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ – ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ
ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο αναπληρωτής διοικητής δεν αφιέρωσε σήμερα, παρά τις οχλήσεις μας, λίγο χρόνο σε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης μας, ενώ εξ΄όσων γνωρίζουμε δεν έχει καταθέσει ακόμη μήνυση για το περιστατικό.

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων ξέρουν καλά να δείχνουν αυταρχισμό στους εργαζόμενους, ενώ τουλάχιστον ολιγωρούν όσον αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων υγειονομικών.

Πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στον επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης Αργολίδας για το παραπάνω περιστατικό και διαμαρτυρηθήκαμε για την αναποτελεσματική αντιμετώπισή του, ιδίως σε επίπεδο πρόληψης.

Είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής να αποδεικνύεται η αστυνομία αποτελεσματική μόνο στην καταστολή κινητοποιήσεων, αλλά αναποτελεσματική στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και την προστασία της ακεραιότητας και της περιουσίας του λαού.

Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, ζητάμε:

► να κινηθούν οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις και προπηλακισμούς σε βάρος υγειονομικών. Καλούμε την διοίκηση του νοσοκομείου να υποβάλει άμεσα μήνυση κατά των δραστών και να καταγράψει τους τραυματισμούς αυτούς ως εργατικά ατυχήματα.
► να ενισχυθεί η φύλαξη του νοσοκομείου, με πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εργαζομένων. Να μην ανατεθεί η φύλαξη σε ιδιωτική εταιρεία και οι εργολαβικοί και συμβασιούχοι φύλακες να προσληφθούν από το νοσοκομείο με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Αργολίδας