Πλήθος παρεμβάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε εκκλησιαστικά μνημεία δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πλήθος παρεμβάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε εκκλησιαστικά μνημεία δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Αύγουστος 15, 2023 - 12:30

Εργα αποκατάστασης σε δεκάδες βυζαντινά μνημεία και σε ναούς έχει χρηματοδοτήσει με σημαντικά ποσά η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στις 5 Ενότητες, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη σύντομη παρέμβασή του, το πρωί χθες Κυριακή 13 Αυγούστου, κατά την εκδήλωση των εγκαινίων στο ανακατασκευασμένο ηγουμενείο στο Μετόχι της Μεγίστης Λαύρας, στη Μικρομάνη.

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Αθανασίου στο Αγιον Ορος.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω κτήριο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές κατά τους σεισμούς του 1986 και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε να χρηματοδοτήσει, μέσω του ΠΕΠ, την αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του.

ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΙΒΑΣ

Με την αφορμή αυτή, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί με 1.213.000 ευρώ την πλήρη ανασυγκρότηση της ιστορικής μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δήμιοβας, στον Δήμο Καλαμάτας, η μελέτη για την οποία έχει εγκριθεί από το αρμόδιο συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού.