Γαβρήλος: Η συγκεκριμένη, κατ εξακολούθηση, πράξη του Δημάρχου Ναυπλιέων είναι πρωτόγνωρη και φυσικά είναι απερίφραστα καταδικαστέα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γαβρήλος: Η συγκεκριμένη, κατ εξακολούθηση, πράξη του Δημάρχου Ναυπλιέων είναι πρωτόγνωρη και φυσικά είναι απερίφραστα καταδικαστέα

Αύγουστος 16, 2023 - 14:54

Γ. Γαβρήλος στο Κόκκινο 105,5: Κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης - Νοιάζεται μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση

 Συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Γαβρήλος στον ραδιοσταθμό Κόκκινο 105,5 και στον δημοσιογράφο κ. Ραυτόπουλο.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid035E2vxAeHFjctaQPmv1Y...

⦁    Κριτική στην Κυβέρνηση για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της

«Από τους πρώτους δυο μήνες η Κυβέρνηση διακρίνεται από περίσσευμα αλαζονείας και έλλειμμα ενσυναίσθησης. Έχουμε μια Κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με την επικοινωνία».

«Στην υπόθεση των πυρκαγιών φάνηκε ότι οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί ετοιμότητας της Κυβέρνησης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ήταν σε επίπεδο επικοινωνίας και μόνο. Η Ελλάδα μετράει 500.000 στρέμματα καμένων εκτάσεων - τα μεγαλύτερα ποσοστά σε ευρωπαϊκό επίπεδο- ενώ ζήσαμε και το πρωτόγνωρο γεγονός μια στρατιωτική βάση να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Και πάλι κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Τέλος, στην περίπτωση του τραγικού θανάτου του Μιχάλη Κατσούρη φάνηκε ότι η Πολιτεία όχι μόνο δεν είχε προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση του μόνιμου φαινομένου της βίας στα γήπεδα, αλλά το Κράτος ήταν σε διακοπές».

«Στην δε περίπτωση της έξωσης του Συλλόγου Αρχαιολόγων φάνηκε πως ό,τι δεν μπορεί να καθυποταχθεί με κάθε τρόπο, θα έχει την ίδια τύχη. Ο Σύλλογος αυτός φάνηκε πως δεν ήταν του χεριού της κας. Μενδώνη, αλλά  είναι ένα αυτόνομο συνδικαλιστικό Όργανο, με ελεύθερη έκφραση».

«Δεν είναι μια Κυβέρνηση του δεκαημέρου, που δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη. Είναι μία κυβέρνηση τεσσάρων ετών και ένα Κράτος που διοικείται από τη συγκεκριμένη παράταξη πολλές δεκαετίες πίσω. Συνεπώς οι ευθύνες- που είναι πολιτικές- δεν μπορεί παρά να αποδοθούν στους κυβερνώντες και στους αξιωματούχους».

⦁    Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας. Μπορεί να ανταποκριθεί ως Αξιωματική Αντιπολίτευση και έχει δυνατότητες κυβερνητικής θητείας. Παρά το κακό αποτέλεσμα που βιώσαμε, είμαι από τους αισιόδοξους. Πιστεύω ότι αν το κόμμα μας προετοιμαστεί, διαβάσει τις ανάγκες της κοινωνίας και απευθυνθεί στον προοδευτικό/ δημοκρατικό κόσμο- που αποτελεί διαχρονικά την εκλογική πλειοψηφία της χώρας και μόνο στις πρόσφατες εκλογές, για πρώτη φορά, αυτό δεν αποτυπώθηκε- θα επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει αυτόν τον κόσμο να τον στείλουμε στα σπίτια του ή να τον αφήσουμε να στραφεί σε άλλες ακραίες λύσεις. Χρειαζόμαστε καθαρό λόγο και τεκμηριωμένες θέσεις».

⦁    Για τη πρόσφατη συμπεριφορά του Δημάρχου Ναυπλιέων

«Η συγκεκριμένη, κατ εξακολούθηση, πράξη του Δημάρχου Ναυπλιέων είναι πρωτόγνωρη και φυσικά είναι απερίφραστα καταδικαστέα. Στη εν λόγω περίπτωση δεν χωράνε αστερίσκοι, ούτε ναι, μεν, αλλά: είναι μια ενέργεια γροθιά στην Δημοκρατία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά κυρίως στην τοπική κοινωνική μας συνοχή. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική και με την ηθική. Μόνο διχασμό δημιουργούν στην τοπική κοινωνία».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πολιτικό ζήτημα, ο Γιώργος Γαβρήλος απάντησε: Η ΝΔ από το 2014 στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημάρχου. Ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψαν ποτέ την στήριξή τους στο πρόσωπό του. Πολλά τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη μάλιστα της ΝΔ συμμετέχουν στην παράταξή του. Μετά τα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας και μετά το γεγονός ότι ο ίδιος αποφάσισε να παραμείνει επικεφαλής, το ερώτημα παραμένει: θα αφήσει τα στελέχη της η ΝΔ να στηρίζουν αυτήν την παράταξη και τον απερχόμενο Δήμαρχο; Περιμένουμε απαντήσεις. Όπως και να έχει τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Ναυπλιακός λαός με την ψήφο του στις 8 Οκτώβρη».

«Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχουμε αποφασίσει στο Δήμο Ναυπλιέων να στηρίξουμε μια παράταξη που έχει διαμορφωθεί μέσα από την κοινωνία και μέσα από λαϊκές συνελεύσεις έχει αναδείξει και τον επικεφαλής της. Η «Ναυπλία Ενωμένη» αποτελείται από πρόσωπα από όλα τα φάσματα του δημοκρατικού-προοδευτικού χώρου και έχει ως μέλημά της να κρατήσει ψηλά τον πολιτικό πολιτισμό και να ενώσει την κοινωνία».