«Πρωτοβουλία - Γιάννης Μαλτέζος»: Μέρος προγράμματος για Περιβάλλον - Χώρους Πρασίνου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Πρωτοβουλία - Γιάννης Μαλτέζος»: Μέρος προγράμματος για Περιβάλλον - Χώρους Πρασίνου

Αύγουστος 16, 2023 - 16:51

Φίλες και Φίλοι,

Η  «αποτσιμεντοποίηση"  του Δήμου μας αποτελεί για μένα προσωπικό πρωταρχικό στόχο

Η περιοχή μας είναι μια από τις πιο ζεστές περιοχές της Ελλάδος και τα τελευταία 13 χρόνια η δημοτική Αρχή κάνει ότι μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση (κόβει δέντρα, τσιμέντο παντού, απουσία δεντροφύτευσης)

Επομένως μέσα στο πρόγραμμα μας για το Περιβάλλον , μέρος του οποίου σας παρουσιάζουμε εδώ, στοχεύουμε στη:

- Δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και ανανέωση-εμπλουτισμός-συντήρηση βλάστησης κοινόχρηστων-δημόσιων χώρων.

- Δημιουργία και ανακατασκευή χώρων περιπάτου-άθλησης-αναψυχής και παιδικών χαρών, που θα φέρουν σχετική πιστοποίηση.

- Φροντίδα και προστασία αδέσποτων ζώων για να ζούμε αρμονικά με αυτά.

 Λόφος Ασπίδος-(Προφήτης Ηλίας Άργους)

 Ένα μέρος κοντά στο κέντρο της πόλη μας που θα πρέπει να αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους που επιθυμούν να κάνουν την βόλτα τους, να γυμναστούν, να χαλαρώσουν, να απολαύσουν την θέα.

- Επιμελούμαστε όλον το χώρο με κατάλληλη, κατόπιν φυτοτεχνικής μελέτης, δενδροφύτευση, που θα περιλαμβάνει και άλλα είδη εκτός από πεύκα. Δημιουργία χώρων-παρτεριών για φύτευση αρωματικών φυτών, βολβών και λουλουδιών.

- Ο Λόφος εντάσσεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις των σχολείων της πόλης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ενώ στη συνέχεια προβάλλεται και σε άλλα σχολεία εκτός δήμου για επίσκεψη και δραστηριότητες.

 - Δημιουργούμε  και λειτουργούμε σύγχρονη παιδική χαρά και για ΑΜΕΑ, υπαίθριο γυμναστήριο με την τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής ενηλίκων, τουαλέτες κοινού, καλαίσθητα κιόσκια – ξύλινους πάγκους αναψυχής, βρύσες και όλες τις απαραίτητες υποδομές, με κατάλληλα για τον χώρο υλικά, που θα τον μετατρέψουν σε πνεύμονα αναψυχής για τους δημότες και τόπο αναφοράς.

- Αποκαθιστούμε τα μονοπάτια.  Στον ήδη υπάρχοντα  δρόμο τοποθετούμε επίστρωση με αντικραδασμικό υλικό.

- Επαναλειτουργούμε το αναψυκτήριο.

- Σκοπός μας είναι να ηλεκτροφωτίζεται με καλαίσθητα φωτιστικά σώματα ελεγχόμενης έντασης φωτός προς προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ζώων και πτηνών.

- Σε συνεργασία με την Αρχαιολογική υπηρεσία και το Υπουργείο Πολιτισμού, αναδεικνύονται οι αρχαιολογικοί χώροι σε αυτόν και ενημερώνονται τουλάχιστον με τεχνικά μέσα –e εφαρμογές, οι επισκέπτες για την ιστορία του χώρου.

- Σεβόμαστε τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και βοηθούμε στην συντήρηση του.

- Φυλάσσουμε τον Λόφο σε συνεργασία και με εθελοντικές ομάδες και φορείς, ενώ στόχος μας είναι και η εγκατάσταση τελικά σύγχρονου συστήματος δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

Τον προσέχουμε, τον εμπλουτίζουμε και τον συντηρούμε συνεχώς!!

- Δημιουργία “Πάρκων Τσέπης”  στις γειτονιές, που δημιουργούνται με επιτυχία στην Ελλάδα και παγκοσμίως δίνοντας πνοή στις γειτονιές και εκπαιδεύοντας μικρούς και μεγάλους στο σεβασμό της φύσης και του πολιτισμού αποδίδοντας στους κατοίκους και επισκέπτες ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Αποτελούν μικρές πράσινες πινελιές που αλλάζουν το γκρίζο αστικό τοπίο, δίνοντας ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες, κατασκευάζονται με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και πέρα από τη συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος με τα φυτά, τα δέντρα, τα λουλούδια και τον δροσισμό, ο ρόλος τους για την αντιμετώπιση της απομόνωσης των κατοίκων των πόλεων είναι καταλυτικός.

- Δενδροφύτευση με πράσινο σκίασης σε κεντρικούς δρόμους πόλης.

Συντήρηση όλων των δέντρων της πόλης  από γεωπόνους.

 

Πρωτοβουλία - Γιάννης Μαλτέζος