Ο Μ. Μάκαρης για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων: Οι Δήμοι πρέπει να πάρουν αυτό που τους αναλογεί

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Μ. Μάκαρης για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων: Οι Δήμοι πρέπει να πάρουν αυτό που τους αναλογεί

Αύγουστος 21, 2023 - 21:20

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Μανώλης Μάκαρης επισκέφθηκε την Τρίπολη τη Δευτέρα 21 Αυγούστου το απόγευμα. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Μαίναλον στην πλατεία Άρεως πραγματοποιήθηκε η ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης της αυτοδιοικητικής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» και με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Μάκαρης έκανε μερικές ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Κατ' αρχάς, ερωτηθείς σχετικά με τους αντιπάλους του, τον κ. Πτωχό ο οποίος στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Τατούλη, ο οποίος είναι ισχυρός στην Πελοπόννησο, ο κ. Μάκαρης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ παίρνει αποφάσεις από τη βάση για το ποιοι θα εκπροσωπήσουν το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και αυτό είναι μια άλλη νοοτροπία, που δεν την έχουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σταύρος Ζορμπαλάς ρώτησε τον κ. Μάκαρη τι θα γίνει με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή στο στάδιο της υπογραφής και της υλοποίησης, και ο υποψήφιος περιφερειάρχης απάντησε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στα αρδευτικά έργα, καθώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε όλη την Πελοπόννησο, όπως και το θέμα της λειψυδρίας, αλλά επίσης, όπως είπε, πρέπει να επανεξεταστεί και η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον δημοσιογράφο να ζητεί διευκρινίσεις, ρωτώντας: «Δηλαδή, αναμόχλευση της ΣΔΙΤ;».

Ο κ. Μάκαρης ως προς αυτό απάντησε:

«Θα πρέπει οπωσδήποτε να δούμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα που η διαχείριση προκαλεί, όπως στην Καλλιρρόη, και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε».

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος να πάρουν οι Δήμοι αυτό που τους ανήκει. Η διαλογή, η ανακύκλωση στην πηγή και η κομποστοποίηση.