Εφιαλτική η νύχτα στην Αλεξανδρούπολη - Εκκενώθηκε το νοσοκομείο - Σε πλοίο οι ασθενείς

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εφιαλτική η νύχτα στην Αλεξανδρούπολη - Εκκενώθηκε το νοσοκομείο - Σε πλοίο οι ασθενείς

Αύγουστος 22, 2023 - 09:20

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ - EUROKINISSI)

Μια πραγματικά εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι στην Αλεξανδρούπολη, αφού η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από το Σάββατο, εδώ και τέσσερις ημέρες, δηλαδή, έφτασε στις παρυφές της πόλης και «άγγιξε» το νοσοκομείο.

Χθες δόθηκε εντολή εκκένωσης, με τους ασθενείς να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία, ανάμεσά τους και τα νεογνά, αλλά και στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» το οποίο παραμένει στο λιμάνι και επιτάχθηκε για αυτόν τον σκοπό.

 

Εάν αυτή είναι εικόνα χώρας της ΕΕ τότε πραγματικά ντρέπομαι
ΑΙΣΧΟΣ
Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας που ανεχτήκαμε κομμάτι κομμάτι να φτάσουμε εδώ
Ας παραδεχτούμε ότι δεν υπάρχει κράτος #Αλεξανδρουπολη pic.twitter.com/NZV3Fs2y2S

— Akis Davvetas (@pdavvetas) August 22, 2023

Η καταστροφική πορεία της φωτιάς συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την εκκένωση μετά τις 02.00 παραθαλάσσιων οικισμών δυτικά της πόλης: πρόκειται για τις κοινότητες Δίκελα, Μάκρη, Νέα Χιλή, Ελαιώνας, Aη-Γιώργης, Πλάκα, Ένατο, Πεύκη. Λίγο μετά τις 03.00 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε μέσω κοινωνικών δικτύων πως υπάρχει δυνατότητα παραμονής πολιτών που εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», στο κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ και στο Δημοτικό Θέατρο.

Ανοιχτές για να φιλοξενήσουν ανθρώπους από τις περιοχές που εκκενώνονται είναι οι εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Νεκταρίου και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καθώς και η Ζαρίφειος Ακαδημία. Ανοιχτό επίσης είναι το πάρκινγκ στο λιμάνι, ενώ δυνατότητα παραμονής υπάρχει και στην αίθουσα αναχωρήσεων και στο πάρκινγκ του αεροδρομίου «Δημόκριτος», καθώς και στην πλαζ του ΕΟΤ. Στη διάθεση ανθρώπων που χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία έχουν επίσης τεθεί ο 3ος και ο 4ος όροφος του Επιμελητηρίου Έβρου, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, καθώς και το Αναγνωστήριο επί της Ιωακείμ Καβύρη.