Αλεξανδρούπολη: Άνδρας κλείδωσε σε φορτηγό μετανάστες και καλούσε σε πογκρόμ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αλεξανδρούπολη: Άνδρας κλείδωσε σε φορτηγό μετανάστες και καλούσε σε πογκρόμ

Αύγουστος 23, 2023 - 10:20

Ένας άνδρας χθες βγήκε παγανιά στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, που καίγεται για πέμπτη μέρα, και «μάζευε» μετανάστες σε ένα φορτηγό, καλώντας σε πογκρόμ τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, ευθέως κατηγορώντας τους ότι εκείνοι βάζουν τις φωτιές. Οι τρομαγμένοι άνθρωποι -«κομμάτια» τους ονομάζει στο βίντεο- τον κοιτούν καθώς τους κατηγορεί ότι εκείνοι καίνε τα δάση.

«Κοιμόμαστε! Μια βόλτα από τη Χηλή μέχρι Σκοπό Βολής έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ. Άνοιξε λίγο. 25 κομμάτια. Άνοιξε λίγο το σύρμα. Θα μας κάψουν αυτοί ρε πούστη, θα μας κάψον αυτοί. Ωπ, βλέπετε; Έχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Ολο το βουνό έχει γεμίσει γαμώ την τρέλα τους ρε πούστη. Αυτοί είναι ορκισμένοι, άσε, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο», ακούγεται να λέει στο ρατσιστικό βίντεο της ντροπής, την ώρα που ζητά από κάποιον να ανοίξει το τρέιλερ για να φανούν τα τρομαγμένα πρόσωπα των φυλακισμένων θυμάτων του».

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκε ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του οχήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο φορτηγό υπήρχαν 13 πρόσφυγες και μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από το βίντεο, με σχόλια άλλων χρηστών, που τον παρακινούν να τους κάψει.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα , πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της.