Ναυπλία Ενωμένη: Μια ματιά στα προβλήματα του τόπου από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Δήμα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναυπλία Ενωμένη: Μια ματιά στα προβλήματα του τόπου από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Δήμα

Αύγουστος 24, 2023 - 09:17

Φίλες και Φίλοι γειά σας,

Είμαι ο Γιώργος Δήμας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ναυπλία Ενωμένη» και επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαδημόπουλο, στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου. 

Με αυτή μου την ανακοίνωση θέλω να επισημάνω τα προβλήματα που έχει το χωριό της Μιδέας αλλά και όλες οι υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου μας λίγο πολύ, ακόμα και το Ναύπλιο. 

Ξεκινώντας λοιπόν με το πρώτο απ΄ τα μικροπροβλήματα που κάνουν τη διαφορά, αξίζει να αναφερθούμε στην κοπή των κλαδιών που εξέχουν στους δρόμους του χωριού με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ακόμη και να προκαλείται φθορά σε αυτά. Τρανταχτό παράδειγμα είναι ένα δέντρο μουριάς που βρίσκεται στους πρόποδες του Αρχαιολογικού χώρου, του οποίου το πυκνό φύλλωμα έχει απλωθεί στον δρόμο κι εμποδίζει την κυκλοφορία τόσο των λεωφορείων όσο και των απλών μικρών ΙΧ. 

Επιπλέον, αν κάνει κανείς μια βόλτα στους δρόμους του χωριού θα διαπιστώσει συνεχείς και επαναλαμβανόμενες βλάβες στις παροχές ύδρευσης οι οποίες καλύπτονται πρόχειρα προκειμένου να δοθεί μια πρόσκαιρη, τυπική λύση. Προτείνουμε λοιπόν την ολοκληρωτική αλλαγή των παροχών του δικτύου μετά από κάθε βλάβη.

Ακόμη ένα πρόβλημα είναι ότι στις εισόδους της Μιδέας οι πινακίδες είναι κατεστραμμένες, χωρίς κάποιος να ενδιαφερθεί και να προβεί στην αντικατάσταση τους τόσα χρόνια. Αναφερόμενος στην αδιαφορία, επομένως, δεν θα μπορούσα να μην κάνω ειδική μνεία στην ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα ζώα σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου, άρα και στη Μιδέα –πιθανόν να μην έχουμε ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία, αλλά ο Δήμος σαν φορέας θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει αυτοβούλως. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχει αφήσει στη μοίρα τους τις ζωές των αδέσποτων ζώων καθώς δεν φροντίζει για την προστασία, την υγεία τους αλλά ούτε για την ασφάλεια τόσο των αβοήθητων αυτών πλασμάτων, όσο και για την αντίστοιχη των ανθρώπων, αφού πολλές φορές κινδυνεύουν από αυτά.

Επιπρόσθετα, το ζήτημα που ταλανίζει κατά κύριο λόγο την τοπική κοινότητα είναι εν πολλοίς η ανεπίτρεπτη κατάσταση που επικρατεί στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην πλατεία- σημείο συνάντησης, του χωριού. Ρίζες πεύκου έχουν φουσκώσει το οδόστρωμα, πολλά μπαλώματα από τυχόν επιδιορθώσεις, κάδος απορριμμάτων στο κέντρο του δρόμου, είναι μόνο κάποιοι απ¨ τους λόγους που κάνουν τον συγκεκριμένο δρόμο οριακά ακατάλληλο. Αλλά και γενικά το οδικό δίκτυο εντός σχεδίου πόλεως είναι σε άθλια, θα έλεγε κανείς, κατάσταση. Και ειδικά σε δύο συγκεκριμένα σημεία, ο ένας δρόμος που οδηγεί στο ξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, και ο άλλος βορειοδυτικά του χωριού που οδηγεί στην οικεία Λιλή.

Να σημειωθεί, ακόμα , ότι στο Κοιμητήριο πρέπει να γίνουν έργα ανάπλασης και βελτίωσης του χώρου (τσιμέντο στους διαδρόμους, κοπή χορταριών κλπ).

Καθαριότητα, άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο, οι κάδοι ναι μεν αδειάζουν αλλά δεν έχουν απολυμανθεί ποτέ. Το σύστημα άρδευσης των δέντρων στην ομορφότερη πλατεία του Δήμου δεν λειτουργεί καθώς κι αυτό χρειάζεται τη συντήρηση και τον καθαρισμό του. Πρέπει να γίνει καθαρισμός των ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς τους καλοκαιρινούς μήνες και πλημμύρας τους χειμερινούς. Τέλος, η πλατεία, το στολίδι του χωριού, πρέπει να καθαρίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, πράγμα που δεν συμβαίνει. 

Συνεχίζοντας λοιπόν, να θέσουμε το ζήτημα της αξιοποίησης δύο σημαντικών κτηρίων, του εγκαταλελειμμένου Δημοτικού Σχολείου και του Κοινοτικού Καταστήματος. Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να έρχεται γιατρός μια φορά την εβδομάδα για συνταγογραφήσεις προς διευκόλυνση των ηλικιωμένων (είχαν γίνει ενέργειες παλιά αλλά άκαρπες).

Ένα άλλο φλέγον ζήτημα είναι το πόσιμο νερό του χωριού, πρέπει να το προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού και να μην γίνονται σπατάλες." Ο νοών νοείτω".

Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην Μυκηναϊκή Ακρόπολη της Μιδέας για την οποία η ανάδειξη υστερεί όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό επισκεπτών που της αναλογεί με βάση την ιστορία και το κύρος της. Καλώ επομένως την Σχολική Επιτροπή του Δήμου σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής να εντάξουν τη Μιδέα στις εκπαιδευτικές εκδρομές, ώστε να υπάρχει και η ποικιλία αλλά και η γνωστοποίηση της ιστορίας του τόπου μας. Και οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες από μεριάς του Δήμου έτσι ώστε να γίνει η σωστή ανάδειξη αυτού του σημαντικού χώρου. Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω και τη διαπλάτυνση του δρόμου που οδηγεί από την Μιδέα στον Αρχαιολογικό χώρο, μήκους περίπου 1200 μέτρων.

Σίγουρα θα βρεθούν κι άλλα προβλήματα σε πιθανή γενική συνέλευση στην πλατεία του χωριού.

Εμείς επομένως, σαν «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ», αν ο κόσμος μας δείξει τη δέουσα εμπιστοσύνη και μας οδηγήσει στη Δημαρχεία, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να αναγνωριστούν τα προβλήματα όλων των διαμερισμάτων του Δήμου από τους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους καθώς επίσης και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να επιλυθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

 

Δήμας Γιώργος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

«Ναυπλία Ενωμένη»

 

Δημήτρης Παπαδημόπουλος

Υπ. Δήμαρχος Ναυπλιέων