Για έβδομη μέρα καίγεται η Δαδιά - Τα μεγάλα μέτωπα είναι όλα ενεργά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Για έβδομη μέρα καίγεται η Δαδιά - Τα μεγάλα μέτωπα είναι όλα ενεργά

Αύγουστος 25, 2023 - 09:50

φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Για έβδομη μέρα ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς, ενώ όλα τα μεγάλα μέτωπα καίνε ακόμα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, πυροσβέστες και εθελοντές εξακολουθούν να δίνουν «μάχη» στις εστίες της Πάρνηθας, της Βοιωτίας, του Έβρου και της Ροδόπης, προκειμένου να τα θέσουν υπό έλεγχο. Ελπίδα όλων να βρέξει, όπως προβλέπει η σημερινή στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά και περισσότερο στα δυτικά και βόρεια.

Η πυρκαγιά μαίνεται για έβδομη μέρα ανεξέλεγκτη στο δάσος της Δαδιάς, που ξεκίνησε πριν μία ολόκληρη εβδομάδα και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Αναζωπυρώσεις εκδηλώθηκαν και κοντά σε Αισύμη και Σουφλί. Η πύρινη λαίλαπα έχει κάνει στάχτη το 1/3 των δασικών εκτάσεων του νομού, γεγονός που αλλάζει εκ βάθρων τις συνθήκες διαβίωσης ανθρώπων και ζωικού κεφαλαίου.

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στην Πάρνηθα με τις δυνάμεις να επικεντρώνονται στο Φρούριο Φυλής και στο Ρεύμα της Γιαννούλας. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, η εικόνα ευρύτερα στην περιοχή είναι βελτιωμένη, καθώς οι άνεμοι έχουν πέσει με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι προσπάθειες κατάσβεσης. Στην διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν κάποιες αναζωπυρώσεις, οι οποίες όμως ήταν χαμηλότερης έντασης σε σχέση με αυτές που έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης, και αντιμετωπίστηκαν άμεσα.