Η Τζένη Δημητρακοπούλου τόλμησε για το καλό της αυτοδιοίκησης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Τζένη Δημητρακοπούλου τόλμησε για το καλό της αυτοδιοίκησης

Αύγουστος 29, 2023 - 11:20

Μέχρι στιγμής στην Αρκαδία καμία υποψηφιότητα δεν έχει συζητηθεί τόσο όσο της κυρίας Τζένης Δημητρακοπούλου, η οποία σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνει υποψήφια με τον Πέτρο Τατούλη, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την ακομμάτιστη και ανεξάρτητη παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου».

Η κυρία Δημητρακοπούλου τα προηγούμενα πέντε χρόνια ήταν εκείνη η φωνή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που ακούραστα και με βαθιά γνώση των θεμάτων που έφερνε προς συζήτηση συνέβαλε ώστε να κερδηθούν «μάχες» για την αντιπολίτευση, και μάλιστα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά εχθρικό για την ίδια την αυτοδιοίκηση. Ο Νόμος Θεοδωρικάκου έπληξε την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, υποβιβάζοντάς την, ουσιαστικά, σε γνωμοδοτικό όργανο. Αλλά ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία, η κυρία Τζένη Δημητρακοπούλου αποδείχθηκε ότι γνωρίζει να μάχεται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι για τον εαυτό της, όπως της καταλογίζουν οι παλαιοί της σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Η κυρία Δημητρακοπούλου πρωτίστως ενδιαφέρεται για την αυτοδιοίκηση, και μάλιστα σε μια συγκυρία κατά την οποία απέναντι στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ορθώνεται μια παράταξη της Νέας ΔΗμοκρατίας, καθαρά κομματική, η οποία έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο που αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πώς απαντούν οι κεντροαριστερές δυνάμεις σε μια τέτοια πρόκληση; Πριν από την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο του κόμματος, είχε ειπωθεί από τον ίδιο ότι σε δήμους και περιφέρειες πρέπει να γίνουν συνεργασίες με δημοκρατικές παρατάξεις. Αυτή τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ψάχνει τον βηματισμό του, με τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης προέδρου, η κυρία Δημητρακοπούλου δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να συνταχθεί με μια δημοκρατική, ακομμάτιστη παράταξη, που διεκδικεί με αξιώσεις την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχοντας πρώτα παραιτηθεί από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Αν μη τι άλλο, η Τζένη Δημητρακοπούλου πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, κάνοντας αυτό που της επέβαλε η πορεία της στην αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια. Έχει διαχωρίσει στο μυαλό της, όπως όλοι οφείλουν να κάνουν, την αυτοδιοίκηση από το κόμμα και τολμά να συνταχθεί με την παράταξη εκείνη που διεκδικεί με αξιώσεις την Περιφέρεια Πελοποννήσου απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και το «σύστημα Μητσοτάκη».

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται συμπόρευση και συστράτευση. Η Τζένη Δημητρακοπούλου δεν φοβήθηκε να κάνει αυτό που της επέβαλε η εμπειρία της και η παρούσα συγκυρία, στην οποία τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ όσο και το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής περί άλλων τυρβάζουν, ενώ ειδικά στην Αρκαδία κανένα από τα δύο κόμματα δεν φαίνεται να διατηρούν ισορροπίες.