Βουλή: Στους Δήμους επέρριψε τις ευθύνες ο Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βουλή: Στους Δήμους επέρριψε τις ευθύνες ο Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές

Αύγουστος 31, 2023 - 12:20

Αφού ανέφερε ότι οι επιστήμονες θα μελετούν για χρόνια την πυρκαγιά στον Έβρο, που για 13η μέρα κατακαίει δασικές εκτάσεις που προσεγγίζουν τα 900.000 στρέμματα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής επέρριψε ευθύνες στους δημάρχους για την πολιτική προστασία των Δήμων, λέγοντας ότι τα 6 εκατομμύρια που δόθηκαν, δεν ήταν και λίγα.

Ο πρωθυπουργός, επέρριψε ευθύνες σε δημάρχους, οι οποίοι όπως υποστήριξε δεν έκαναν «σωστά» τη δουλειά τους προλαμβάνοντας καταστάσεις..

Μάλιστα έφερε σαν παράδειγμα την φωτιά στη Διαδιά και υποστήριξε: «Δόθηκαν 6 εκατ ευρώ. Δεν είναι μικρό ποσό. Αν ασκήσετε κριτική για δράσεις πρόληψης στην Δαδιά  να γίνετε συγκεκριμένοι. Δεν ήταν πολλά τα χρήματα; Πόσα έπρεπε να δώσουμε; Δεν ήταν καλό το σχέδιο οι αντιπυρικές; Να μας πείτε».

«Οι Δήμοι έκαναν την δουλειά τους; Δεν θα υπεκφύγω. Άλλοι την έκαναν και άλλοι όχι. Υπάρχουν δήμοι υποδειγματικοί με δίκτυα, δεξαμενές, drones. Για παράδειγμα δήμοι που έχουν αναπτύξει συνδέσμους στον Υμηττό ή Πεντέλη τα έχουν κάνει. Υπάρχουν και άλλοι που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους και ανέχονται παράνομες χωματερές ή αυθαιρεσίες δημοτών. Θα κριθούν και από την κυβέρνηση αλλά και από τους πολίτες στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές».

«Δεν κρίνω τους αυτοδιοικητικούς από το χρώμα αλλά από την δουλειά. Θα αξιολογηθούν όλοι και η πόροι θα εξαρτηθούν από την αξιολόγηση με βάση συγκριμένους δείκτες που θα καθορίζουν πόσο συνεπείς είναι στο περιβάλλον και τους δημότες τους», είπε.