Πότε θα θεωρούνται άκυρες οι παλιές ταυτότητες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πότε θα θεωρούνται άκυρες οι παλιές ταυτότητες

Αύγουστος 31, 2023 - 15:20

Σε λιγότερο από έναν μήνα και συγκεκριμένα στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, ενώ σε δύο χρόνια από σήμερα, τον Αύγουστο του 2026 οι παλιές δεν θα έχουν καμία απολύτως ισχύ.

Αυτά τόνισε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι οι νέες ταυτότητες είναι μια νέα πραγματικότητα που θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών προς το ασφαλέστερο τόσο για τις αεροπορικές μετακινήσεις, όσο και για τις πλαστογραφήσεις.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των φωτογράφων, καθώς οι φωτογραφίες για τις νέες ταυτότητες θα βγαίνουν εντός των Αστυνομικών Τμημάτων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι πρόκειται για λογική διαμαρτυρία και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους επίλυσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι οι νέες ταυτότητες δε θα πλαστογραφούνται και θα αναγράφουν τις απολύτως απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες, οι οποίες θα περιέχονται αποθηκευμένες στο τσιπάκι.

Το τσιπάκι θα περιέχει πληροφορίες όπως φύλο, όνομα, επίθετο, ύψος, βιομετρικά χαρακτηριστικά, δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα γεωχωρικού προσδιορισμού, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις θεωρίες περί παρακολούθησης μέσω των νέων ταυτοτήτων.