Γ. Γαβρήλος: Σοβαρά τα λειτουργικά προβλήματα του Κτηματολογίου Αργολίδας - Κατάθεση Ερώτησης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Γαβρήλος: Σοβαρά τα λειτουργικά προβλήματα του Κτηματολογίου Αργολίδας - Κατάθεση Ερώτησης

Σεπτέμβριος 05, 2023 - 14:00

Ερώτηση με θέμα τα πολλά λάθη που παρατηρούνται στις προαναρτήσεις του Κτηματολογίου Αργολίδας, κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος, μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες πολιτών, νομικών και μηχανικών της περιοχής.

Αναλυτικότερα, ο βουλευτής σημειώνει στην Ερώτησή του πως η διαδικασία της προανάρτησης στο Κτηματολόγιο έχει σαν σκοπό να ενημερώνονται οι δικαιούχοι για τα στοιχεία των ιδιοκτησιών τους, όπως αυτά έχουν προκύψει από τις δηλώσεις και το σύνολο των πληροφοριών που συλλέχθηκαν, και στη συνέχεια, να τα ελέγξουν, ώστε να προχωρήσουν στην τελική επιβεβαίωση. Ειδικά, όμως, στην περίπτωση της Αργολίδας, οι πολίτες έχουν βρεθεί μπροστά σε μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη, με πολύ μεγάλο ποσοστό των προαναρτήσεων να χρειάζονται διόρθωση, την ώρα που ο χρόνος λήξης της προθεσμίας των δηλώσεων πλησιάζει.

Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην διαδικασία καταγραφής, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση στους πολίτες του Νομού, και το μεγάλο ποσοστό λανθασμένων εγγραφών έχει επιφέρει ντόμινο ενστάσεων και αλαλούμ με τα δικαιώματα.

Πολλοί, δε, πολίτες σπεύδουν σε κατάθεση ενστάσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιπλέον ταλαιπωρία τους και τις ιδιοκτησιακές, δικαστικές και οικονομικές περιπέτειες στις οποίες καλούνται να εμπλακούν, σημειώνει ο Γιώργος Γαβρήλος. Επαγγελματίες και πλήθος κόσμου έχει εισέλθει σε μια νέα χρονοβόρα και κοστοβόρα ταλαιπωρία, ενώ μια μεγάλη μεταρρύθμιση, όπως είναι η κτηματογράφηση, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, σχολιάζει τέλος ο βουλευτής Αργολίδας.

Κατόπιν όλων αυτών, ο βουλευτής Αργολίδας ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

1.    Τι έχει πράξει το Υπουργείο, ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες του αναδόχου σχετικά με το πλήθος των λανθασμένων προαναρτήσεων, για την περίπτωση της Αργολίδας;

2.    Πώς σκοπεύει άμεσα και αποτελεσματικά να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, που έχει προκαλέσει ταλαιπωρία, οικονομική επιβάρυνση και αναστάτωση στους πολίτες του Νομού;

3.    Ποια είναι τα ποσοστά δηλώσεων και ελέγχων, αντίστοιχα, που έχουν λάβει χώρα στον Νομό;