Νέα Εποχή - Κων/νος Μάκαρης: Έργα βιτρίνας προχειροφτιαγμένα και επικίνδυνα - Το παράδειγμα του Τολό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέα Εποχή - Κων/νος Μάκαρης: Έργα βιτρίνας προχειροφτιαγμένα και επικίνδυνα - Το παράδειγμα του Τολό

Σεπτέμβριος 06, 2023 - 11:34

Ήταν αρκετή μια βροχή μέσης έντασης και διάρκειας για να αποδειχτεί ότι το έργο ανάπλασης της οδού Σέκερη όπως κατασκευάσθηκε, πέραν όλων των άλλων ζημιών που προκάλεσε, θα αποτελεί ένα διαρκή κίνδυνο για τις περιουσίες των επιχειρήσεων και τις τουριστικές υποδομές της πόλης.

Η  μετατροπή του κεντρικού δρόμου του Τολό σε ποτάμι έτοιμο να ξεχειλίσει πάνω από τις όχθες που ορίζουν τα ρείθρα των πεζοδρομίων, ανέδειξαν μια ακόμα πτυχή της ανικανότητας της απερχόμενης δημοτικής αρχής Κωστούρου που αποδεικνύεται όχι μόνον ανίκανη και σπάταλη αλλά και επικίνδυνη.

Όταν όλοι οι κάθετοι δρόμοι καταλήγουν να στέλνουν τα νερά της βροχής σε ένα δρόμο που του περιορίσαμε το πλάτος χωρίς να προβλέψουμε την ανάγκη αυξημένης απορροής, τότε, με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι καπνοί που βγαίνουν από τα φρεάτια επισκεψιμότητας των υπογειοποιημένων καλωδίων, τρομοκρατούν τους κατοίκους που δικαιολογημένα ανησυχούν για το τι άλλο μπορεί να συμβεί. Αποδεικνύεται ότι τα φρεάτια δεν είναι ούτε στεγανά ούτε αδιαβροχοποιημένα και οι καλωδιώσεις μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος δείχνουν να μην είναι από τα προβλεπόμενα ημιστεγανά υλικά.

Θύματα αυτής της κατάστασης θα είναι, από εδώ και πέρα συνεχώς, οι παρόδιοι καταστηματάρχες, η ασφάλεια των κατοίκων και η φήμη του Τολό.

Η μετατροπή της οδού Σέκερη σε Χείμαρρο και τόπο εκπομής καπνών από καλωδιώσεις, πρέπει να σημάνει καμπανάκι του συναγερμού. Πρέπει άμεσα να γίνουν μετατροπές πριν φτάσουμε να θρηνούμε καταστροφές.

Εμείς, η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, θα το θέσουμε σε άμεση προτεραιότητα από την 1η Ιανουαρίου 2024 ως Δημοτική Αρχή.

Ναύπλιον Σεπτεμβρίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ