Κώστας Αδρακτάς: Πολιτικός βίος και πολιτεία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κώστας Αδρακτάς: Πολιτικός βίος και πολιτεία

Σεπτέμβριος 08, 2023 - 13:38

η φωτογραφία δείχνει το χάλι του Αργολικού που είναι αποτέλεσμα του Βιολογικού

γράφει ο Κώστας  Αδρακτάς, Αρχιτέκτων Μηχανικός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ‘ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ’ και τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΤΕΖΟ
 
 Διάβασα την δήλωση του κυρίου Κρίγγου σχετικά με την αποχέτευση της Λέρνας. Δεν είναι φρέσκος ο Δημήτρης Κρίγγος. Έχει παρελθόν στο Δήμο Λέρνας. Ως γνωστόν, διετέλεσε αντιδήμαρχος για 8 χρόνια από το 1998 μέχρι το 2006 στη δημοτική αρχή Λέρνης με δήμαρχο τον αείμνηστο Λουκά Κουβαρά.
 
 Από το 2006 έως το 2010 χρημάτισε δημοτικός  σύμβουλος της αντιπολίτευσης επι δημαρχίας Μιχαήλ Χασάπη. Στη συνέχεια από το 2011 έως και σήμερα, παραμένει αντιδήμαρχος, και στενός συνεργάτης του Δημήτρη Καμπόσου. Σύνολο ετών 25.

 Παρά το βαρύ παρελθόν του, ο Δημήτρης Κρίγγος  δεν δίστασε να πει κι αυτός τη ''μόνη αλήθεια του'', δηλώνοντας ότι ο Βιολογικός της Λέρνης δεν έχει γίνει ακόμη , γιατί  ο υποψήφιος δήμαρχος  Γιάννης Μαλτέζος και επί 2 χρόνια αντιπεριφερειάρχης, δεν τους βρήκε πρόγραμμα ένταξης. Δεν τους βρήκε πρόγραμμα ένταξης ο αντιπεριφερειάρχης δηλαδή για το Βιολογικό που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων  και γι αυτό δεν έγινε…
 
 Κάνοντας απολογισμό, ο Δημήτρης Κρίγγος ανέφερε  ότι επικαιροποίησε πολλάκις αυτή τη μελέτη , αλλά μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να βρει χρηματοδοτικό εργαλείο.

 13 χρόνια ψάχνει και δεν βρίσκει  κι έτσι τίποτα...

 Δεν εντάχθηκε η μελέτη  που έγινε πριν το 2010 επί δημαρχίας Χασάπη, ούτε στο Ταμείο Ανάκαμψης, ούτε στα προγράμματα που έτρεξαν οι  προηγούμενες Δημοτικές αρχές.
 
 Δεν δίνουν-  λέει -για κάτω των 2000 κατοίκων. Και αφού δεν δίνουν (ποιοι άραγε;) τότε τι;  

 Εμείς ως  Δήμος θα πρέπει να ανεχόμαστε έναν μολυσμένο Αργολικό Κόλπο; Θα πρέπει να υπάρχουν βόθροι πάνω από τη λίμνη της Λέρνας και να μην κάνουμε τίποτα;

 Χρήματα για το Ταμείο Ανάκαμψης δόθηκαν και δίνονται σε Δήμους άπειρα. Εμείς δε θα μπορούσαμε να ζητήσουμε ένα τέτοιο αποφασιστικής σημασίας έργο;

 Είμαστε ανίκανοι να κατασκευάσουμε έναν άλλο μικρό βιολογικό; Αντιθέτως όμως, είμαστε ικανοί για αίθουσες τελετών, κολυμβητικές δεξαμενές, και δημοτικά “κοινωνικά” γυμναστήρια.
 
 Και μιας και μιλάμε για λύματα ,ο Βιολογικός Άργους -Ναυπλίου,  λειτουργεί χωρίς αγωγό τελικής διάθεσης-διάχυσης,  από το 2018.

 Αυτό σημαίνει ότι τα λύματα επί 5 χρόνια βγαίνουν  επιφανειακά , και βλάπτουν την υγεία αλλά βεβαίως και τον τουρισμό. Έχει ξεκινήσει ήδη η κατασκευή του  νέου  αγωγού, με χρηματοδότηση από την περιφέρεια Πελοποννήσου, παρ’ όλο που υπεύθυνοι είναι οι δήμοι, γιατί αλλιώς η ρύπανση θα συνεχιζόταν για πολλά χρόνια ακόμη…. Αλλά μιας και γνωρίζει -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται-περί της διαδικασίας των έργων , ας μας πει  ο Δημήτρης Κρίγγος ένα έργο που άφησε στο Δήμο Λέρνας , όλο αυτό το χρονικό διάστημα από το 1998 έως σήμερα….

 Ένα σοβαρό έργο υποδομής που να φέρει τη σφραγίδα του ή έστω ένα μικρό έργο. Κάτι που να άλλαξε την ποιότητα ζωής στον πρώην Δήμο Λέρνης ή να βελτίωσε ουσιωδώς τις βασικές υποδομές…..

 Αν υπάρχει.

 Ούτε καν την μεταφορά του νεκροταφείου Μύλων,  δε φρόντισε να υλοποιηθεί, για την οποία υπήρχε έτοιμη μελέτη της δημοτικής αρχής Χασάπη.

 Εγώ θα πω ότι η αλήθεια τρέχει πολύ γρήγορα, και τα ψέματα έχουν διαρκέσει πολύ.
 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΔΡΑΚΤΑΣ
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
Με την ‘ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ’ και τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΤΕΖΟ

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει το χάλι του Αργολικού που είναι αποτέλεσμα του Βιολογικού.