Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Άργος

Νοέμβριος 28, 2013 - 07:53

Τη Δευτέρα 25-11-2013, όπως είχε ανακοινωθεί, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Άργους, συγκέντρωση των μελών της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αργολίδας, της Τ.Ο. Άργους και στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας.

          Ο σύντροφος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Γραμματείας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ και πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας, στην εισήγησή του, εξέθεσε την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση, την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων της χώρας, και την έξοδό της από το μνημόνιο. Αναφέρθηκε επίσης με χαρακτηριστικό τρύπιο στις τέσσερις «κόκκινες γραμμές» που θέτει το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της κυβερνητικής συλλειτουργίας που συνοψίζονται:

Α. ΟΧΙ σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα με περικοπή μισθών και συντάξεων.

Β. ΟΧΙ στις ομαδικές απολύσεις.

Γ. Προστασία της πρώτης κατοικίας των φτωχών οικογενειών από τους πλειστηριασμούς επειδή αδυνατούν να εκπληρώσουν δανειακές τους υποχρεώσεις.

Δ. Δίκαιη θεσμοθέτηση του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας που θα έχει την έγκριση και αποδοχή των βουλευτών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Επισημάνθηκε η ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα (γεωργία – κτηνοτροφία), του τουρισμού και της μεταποίησης, έτσι ώστε το πρωτογενές πλεόνασμα να μην είναι λογιστική επιτυχία αλλά εφαλτήριο για επανεκκίνηση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Η ανάγκη συμπαράταξης και συμπόρευσης της δημοκρατικής παράταξης, στο πλαίσιο της επιτυχίας των συζητήσεων για την Ενιαία Κεντροαριστερά, βρίσκει το ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο και έτοιμο να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι δυνατόν σε καμία περίπτωση να μιλάμε για Κεντροαριστερά χωρίς το ΠΑΣΟΚ.

Στις επικείμενες περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ψηφοδέλτια προοδευτικής, δημοκρατικής κατεύθυνσης, ανεξάρτητα αν αποτελούν προϊόν ευρύτερης συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών ή ανεξάρτητες προοδευτικές προσωπικότητες δημοκρατικού ήθους που συσπειρώνουν την αποδοχή των κοινωνικών δυνάμεων και των πολιτών του δημοκρατικού, προοδευτικού, κεντροαριστερού χώρου.

Στα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, υπήρξε αδιαχώρητο. και τα στελέχη πέρα από τη σκληρή και ελεύθερη κριτική που άσκησαν, κατέθεσαν προτάσεις που θα συμβάλλουν στην αναγέννηση και ανοδική πορεία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ, θα ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα στην παιδεία και στην υγεία, θα επιβάλλουν επιτέλους την αξιοκρατία και την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κοινοβουλευτικό μας σύστημα.

Η συγκέντρωση αυτή κατέδειξε περίτρανα τη δίψα και την επιθυμία όλων των φίλων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα Γραφεία της Τ.Ο. Άργους  να αποτελέσουν την αφετηρία και τον πυρήνα για την ανάκαμψη, το χώρο συνάντησης και ζύμωσης εποικοδομητικών ιδεών και προτάσεων, αλλά και σκληρής δουλειάς, για πρόοδο, ενάντια στις παλαιοκομματικές συντηρητικές αντιλήψεις, ενάντια στις ναζιστικές αλλά και λαϊκίστικες αριστερίστικες κραυγές.  

Ο σύντροφος Κωνσταντόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει την κριτική και της προτάσεις στα αρμόδια όργανα και τον Πρόεδρο του κινήματος ο οποίος δέχτηκε αυστηρή κριτική και θα τις εντάξουν στις θέσεις του κινήματος, ενός κινήματος αρχών προσανατολισμένο στη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ