Χωρίς ιδιαίτερα κενά ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην περιφέρεια Πελοποννήσου – Πόσα σχολεία είναι σε αναστολή (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χωρίς ιδιαίτερα κενά ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην περιφέρεια Πελοποννήσου – Πόσα σχολεία είναι σε αναστολή (vid)

Σεπτέμβριος 13, 2023 - 12:30

Στις σχολικές αίθουσες βρίσκονται οι μαθητές, έχουν ήδη πάρει βιβλία και πρόγραμμα και παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέντευξή του περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου από κ. Δημήτρης Οικονομόπουλος, μίλησε για τις αλλαγές και τις καινοτομίας που υπάρχουν αυτή την σχολική χρονιά, αλλά και για τα προβλήματα που αφορούν τις ελλείψεις και τα κενά στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Προτεραιότητά μας η σωστή λειτουργία των ειδικών σχολείων με περισσότερες ειδικότητες

Ανέφερε ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των καταγραφών, ενώ αναμένατε να γίνουν νέες προσλήψεις αναπληρωτών από την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν έχουμε κενά στα Πανελλαδικός εξεταζόμενα μαθήματα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ανέφερε , επισημαίνοντας ότι κενά υπάρχουν στην παράλληλη στήριξη, αφού ακόμα δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις των αναπληρωτών.

Όσον αφορά τα κενά στα σχολεία, αυτά καλύπτονται όσο είναι δυνατών, με τις δεύτερες και τρίτες αναθέσεις, με τους μαθηματικούς π.χ να αναλαμβάνουν και την φυσική μέχρι να προσληφθεί κάποιος εκπαιδευτικός.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Οικονομόπουλος ανέφερε ότι παρατηρείται μία αύξηση εγγράφων στα Επαγγελματικά Λύκεια της περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ προτεραιότητας της διεύθυνσης είναι να εξοπλιστούν κατάλληλα τα σχολεία αυτά.

Με πρωτοβουλία του κ. Νίκα εξοπλίστηκαν τεχνολογικά όλα τα ΕΠΑΛ της περιφέρεια με 11,5 εκατ. ευρώ, για να παρέχουν την κατάλληλη τεχνική εκπαίδευση

Οι αλλαγές και οι καινοτομίες που τέθηκαν σε εφαρμογή αφορούν νέες δραστηριότητες, μπήκαν τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο, ξεκίνησαν τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

Ειδική αναφορά ο κ. Οικονομόπουλος έκανε για το κινητά τηλέφωνα τα οποία έχουν στην κατοχή τους οι μαθητές, ξεκαθαρίζοντας ότι σε κανέναν χώρο του σχολείου, ούτε στις αίθουσες ούτε στα διαλείμματα δεν επιτρέπεται να είναι ανοιχτό.

Όσον αφορά την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων της περιφέρειας ο περιφερειακός διευθυντής τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να κρατ6ηθούν τα σχολεία, ακόμα και με τέσσερις ,μαθητές, ενώ έγινε αναστολή λειτουργίας 21 σχολείων όπου τα περισσότερα είναι χωρίς μαθητές τα τελευταία χρόνια.

Δεν καταργούμαι σχολικές μονάδες, αλλά αναστέλλουν την λειτουργία τους σχολεία σε κάποια χωριά χωρίς μαθητές, με την ελπίδα ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν μαθητές και θα λειτουργήσουν κανονικά πάλι

ArcadiaPortal.gr Ενημέρωση για την νέα σχολική χρονιά από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης