Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Νίκο Κουτουμάνο επισκέφτηκε το Νοσοκομείο του Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Νίκο Κουτουμάνο επισκέφτηκε το Νοσοκομείο του Άργους

Σεπτέμβριος 13, 2023 - 22:03

Περιοδεία στους χώρους του Νοσοκομείου του Άργους πραγματοποίησαν χτες, Τρίτη 12/9, υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Πελοποννήσου και υποψήφιο Περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί του παρευρέθηκαν η Μπαβελή Ναυσικά υποψήφια Δήμαρχος Άργους, ο Θανάσης Κολιζέρας, ο Χατζηγεωργίου Δημήτρης, ο Μπαβέλλας Βασίλης υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και ο Διαλιάτσης Νίκος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Άργους.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισκέφτηκε τη διοίκηση, τους εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες  και το επιστημονικό προσωπικό, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στα μαγειρεία, στο τμήμα ιματισμού και στα πλυντήρια του νοσοκομείου.
Στη συζήτηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου,  τέθηκε επί τάπητος η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αργολίδας, αλλά και πανελλαδικά, η οποία είναι χειρότερη από ποτέ. Τμήματα στα πρόθυρα κλεισίματος λόγω έλλειψης προσωπικού, κλινικές που αδυνατούν να εφημερεύσουν με ασφάλεια, κτιριακές υποδομές επικίνδυνες για προσωπικό και ασθενείς, εξοπλισμός απαρχαιωμένος. Ενώ, συνεχίζεται η προσπάθεια μπαλώματος των κενών με συνεχείς μετακινήσεις γιατρών. Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη  να στελεχωθεί με μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και να λειτουργήσει, επιτέλους, η παιδιατρική κλινική που είναι κλειστή  εδώ και χρόνια.

H κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι συνέχισε να προωθεί με αποφασιστικότητα την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των νοσοκομείων, όπως την ανάθεση της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης σε εργολάβους, την γενίκευση των προσλήψεων γιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών και φυσικά την παραχώρηση των δευτερογενών διακομιδών σε ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων.

Ο Ν. Κουτούμανος, στη συζήτηση με εργαζόμενους και επισκέπτες ανέφερε ότι, το «ξαναμοίρασμα της τράπουλας» με τις ίδιες δομές, το ίδιο προσωπικό, τους ίδιους ή μειωμένους προϋπολογισμούς δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που προκύπτουν. Για να ανακουφιστεί το πρόβλημα στα ΤΕΠ και για να προσφέρονται ποιοτικές και σύγχρονες δωρεάν υπηρεσίες υγείας πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νομού ενισχυμένες σε προσωπικό και χρηματοδότηση.

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους , στον αγώνα διεκδίκησης για:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012. 13ο και 14ο μισθό.
Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό
Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απαράδεκτες μετακινήσεις
Πλήρη ανάπτυξη Π.Φ.Υ. με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία με 24ωρη λειτουργία
Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας

 Στη συνέχεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη  στον αγροτικό συνεταιρισμό «ΚΑΣΟΑ,»  όπου και τέθηκαν στο κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής και εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική των κυβερνήσεων και των Περιφερειακών Αρχών.

Η συνεχής εκτίναξη του ήδη τεράστιου κόστους παραγωγής που σε συνάρτηση με τις μειωμένες τιμές και τη μειωμένη παραγωγή σχεδόν σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και αδυναμίας σωστής καλλιεργητικής φροντίδας αφού όλα τα απαραίτητα αγροεφόδια έχουν απλησίαστες τιμές, οδηγεί σε χρέη, σε εγκατάλειψη καλλιεργητικών εκτάσεων καθώς τα έξοδα είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα.

Επισημάνθηκε από τους βιοπαλαιστές αγρότες τα προβλήματα της υφαλμύρωσης της πηγής του Αναβάλου, με την ποιότητα του νερού ουσιαστικά να «δηλητηριάζει» το έδαφος, την εγκαταλειψηι του φράγματος και των  δικτύων, τη μη επέκταση δικτύων με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μην έχουν νερό.
Επιπλέον σε όλα αυτά τα προβλήματα, έρχεται να προστεθεί η εμφάνιση ακρίδας που κατατρώει  καλλιέργειες, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης που είναι πλέον απελπιστική.

Στην τοποθέτησή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Νίκος Κουτουμάνος, κάλεσε τους ανθρώπους του μόχθου της αγροτικής παραγωγής να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσοι με τις πολιτικές τους δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση και όρους ξεκληρίσματός τους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Και υπογράμμισε:

«ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μαζί με όλα τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, οι εκλεκτοί τους σε Περιφέρεια και δήμους, διαμόρφωσαν τα εργαλεία για να καταστραφούν πιο γρήγορα πιο πολλές μικρομεσαίες εκμεταλλεύσεις, να συγκεντρωθεί η γη σε όλο και λιγότερα χέρια, σε μεγαλοαγρότες, στις αγροτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις».

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Η Κοινή Αγροτική  Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  είναι το εργαλείο που επιταχύνει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, το πέρασμα γης και αγροτικής παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και βιομηχάνων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα».

«Όλοι αυτοί που ζητούν την ψήφο των αγροτών, στη Περιφέρεια και τους δήμους, ας πουν τι θέση έχουν για τα βασικά ζητήματα που ξεκληρίζουν τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Τι θέση έχουν π.χ. για τις ποσοστώσεις που οδηγούν στη διατροφική εξάρτηση τη χώρα και τον λαό;

«Ας απαντήσουν όλοι αυτοί οι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κ.λπ., παλιότεροι και νεότεροι, που βγαίνουν προεκλογικά και υπόσχονται "καλύτερες μέρες", "έργα" που δήθεν έκαναν και θα κάνουν, στηρίζουν βασικά αιτήματα επιβίωσης των αγροτών, π.χ. κατώτατες εγγυημένες τιμές των προϊόντων, όπως εξασφαλίζουν στους επιχειρηματίες της Ενέργειας ή σε αυτούς που παραχωρούν τους αυτοκινητόδρομους; Στηρίζουν την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ; Φτηνό αγροτικό πετρέλαιο, αφορολόγητο όπως για τους εφοπλιστές, κ.λπ.;».
Καταλήγοντας τόνισε  ότι: «Αποτελεί μόνο κέρδος για τη μικρομεσαία αγροτιά η ισχυροποίηση του Λαϊκής Συσπείρωσης. Περισσότεροι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που εγγυημένα θα είναι στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών, στους αγώνες και τις μάχες τους στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.  

Η κάθε ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, μεταφράζεται σε αποτελεσματική διεκδίκηση για να παραμείνουν στα χωράφια και στα κοπάδια τους, να ζουν με αξιοπρέπεια οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι. Για να ακουστεί δυνατά η φωνή των αγροτικών - λαϊκών διεκδικήσεων για έργα, υποδομές στην ύπαιθρο, υπηρεσίες προς όφελος των λαϊκών αναγκών».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ