Νίκας για την αποτέφρωση νεκρών ζώων στην ΒΙΠΕ Τρίπολης: Εγγυόμαστε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νίκας για την αποτέφρωση νεκρών ζώων στην ΒΙΠΕ Τρίπολης: Εγγυόμαστε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα (vid)

Σεπτέμβριος 15, 2023 - 21:00

Δεν έχουν έρθει ακόμα για αποτέφρωση τα νεκρά ζώα από την Θεσσαλία στην αδειοδοτημένη μονάδα στην ΒΙΠΕ Τρίπολης, ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης κ. Νίκας Παναγιώτης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Όπως είχε αποκαλύψει το ArcadiaPortal.gr (δείτε ΕΔΩ) στο πλαίσιο του «Προγράμματος Περισυλλογής Νεκρών Ζώων» της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της διαδικασίας περισυλλογής νεκρών ζώων μία εγκατεστημένη στην ΒΙΠΕ Τρίπολης μονάδα θα δεχόταν έναν αριθμό ζώων για αποτέφρωση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στην Ημαθία και την Αρκαδία πρόκειται να μεταφερθούν για αποτέφρωση, τα νεκρά ζώα, αφού δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Διαχείρισης Νεκρών Ζώων που βρίσκονται στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

Όπως ανέφερε ο κ. Νίκας σε δηλώσεις του την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, για το θέμα έχουν γίνει 3 συσκέψεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού μία μονάδα στην ΒΙΠΕ Τρίπολης έχει λάβει άδεια από το Υπουργείο για την διαχείριση των ζώων.

Ίσως να μην έρθουν εδώ πνιγμένα ζώα από την Θεσσαλία αφού έχει ξεκινήσει και η διαδικασία της υγειονομικής ταφής

«Δεν υπάρξει κανένα πρόβλημα, υπάρχουν ψυκτικοί θάλαμοι, αν έρθουν για αποτέφρωση, οι υπηρεσίες της περιφέρειας θα βρίσκονται στο σημείο για να διαπιστωθεί ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του κακού και να στηρίξουν την περιοχή της Θεσσαλίας. Πρέπει να σταλούν χρήματα για την ανασυγκρότηση της περιοχής και από το κράτος και από τις περιφέρειες.

ΑrcadiaPortal.gr Νίκας για την αποτέφρωση νεκρών ζώων στην ΒΙΠΕ Τρίπολης