Λιβύη: Και η ΕΥΠ στις έρευνες για το δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς Έλληνες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λιβύη: Και η ΕΥΠ στις έρευνες για το δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς Έλληνες

Σεπτέμβριος 19, 2023 - 15:20

Έρευνα στην οποία θα εμπλακεί και η ΕΥΠ διενεργείται από την κυβέρνηση για τις συνθήκες του φονικού τροχαίου στη Βεγγάζη της Λιβύης, με πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής να βρίσκουν τραγικό θάνατο και άλλα 13 να τραυματίζονται.

Πρόκειται για τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έναν υπαξιωματικό και δύο νοσηλεύτριες και δύο αδέρφια που ήταν διερμηνείς και αναχώρησαν μαζί με την υπόλοιπη αποστολή με ένα C-130 από την Ελευσίνα το πρωί της Κυριακής.

Ένα αγροτικό τζιπ με μια πενταμελή οικογένεια εμφανίστηκε με υπερβολική ταχύτητα, εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο. «Το τζιπ είχε χάσει τον έλεγχο. Ήρθε πάνω μας σαν τρελό», ανέφερε χαρακτηριστικά στο STAR, ένας από τους επιζώντες του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τον Alpha, τα πέντε άτομα που καθόντουσαν στις μπροστινές θέσεις έχασαν τη ζωή τους ακαριαία και απανθρακώθηκαν, όπως περιγράφουν οι επιζώντες, καθώς το λεωφορείο έπιασε αμέσως φωτιά.

Την ίδια στιγμή ο οδηγός και ο επικεφαλής Συνταγματάρχης, εκτοξεύθηκαν από το παρμπρίζ και σώθηκαν, αλλά τραυματίστηκαν σοβαρά.