Σαλάκος: Προοπτικές Ανάπτυξης και Αναζωογόνησης για την Γορτυνία - Επενδύοντας στην Ποιότητα Ζωής και την Οικονομία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σαλάκος: Προοπτικές Ανάπτυξης και Αναζωογόνησης για την Γορτυνία - Επενδύοντας στην Ποιότητα Ζωής και την Οικονομία

Σεπτέμβριος 22, 2023 - 13:30

Η Γορτυνία, αυτό το κομμάτι γης που αγκαλιάζεται από το πράσινο του βουνού και τη γαλήνη της φύσης, είναι ένας θησαυρός της ελληνικής επικράτειας. Είναι όμως και μια περιοχή που αντιμετωπίζει προκλήσεις. Στο προσκήνιο των προτάσεών μου βρίσκεται ο βιώσιμος ανασχεδιασμός της περιοχής, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ένας από τους κύριους άξονες είναι η ανάπτυξη του οδικού δικτύου, με στόχο την ενίσχυση της ευκολίας κίνησης και της πρόσβασης σε διάφορες περιοχές. Είναι αναγκαίο να επενδύσουμε σε υποδομές που θα βελτιώσουν την ζωή των πολιτών και θα διευκολύνουν την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ωστόσο, η πρόκληση της πληθυσμιακής συρρίκνωσης δεν πρέπει να αγνοηθεί. Πρέπει να δημιουργηθούν κίνητρα και ευκαιρίες που θα ενθαρρύνουν την επανεγκατάσταση των κατοίκων στις ορεινές περιοχές, δημιουργώντας αναπτυξιακές προοπτικές μέσα από την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της γεωργίας.

Η πολιτιστική αξιοποίηση και ανάδειξη της ιστορίας και της φυσιογνωμίας της περιοχής είναι ακόμα ένας θεμελιώδης πυλώνας. Πρέπει να αναδειχθεί ο πλούτος της παράδοσης και της κουλτούρας μας, προσελκύοντας την προσοχή των επισκεπτών και τουριστών. Επίσης, η τουριστική αξιοποίηση της τεχνητής λίμνης του Λάδωνα αποτελεί σημαντικό κομμάτι του σχεδίου, δημιουργώντας έναν νέο πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Στο επίκεντρο των προτάσεών επίσης βρίσκεται η στήριξη των τοπικών προϊόντων και η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. Με προοδευτικές πρωτοβουλίες για τη μεταποίηση και εξαγωγή των προϊόντων μας, επιδιώκουμε τη διατήρηση των παραδοσιακών επαγγελμάτων και την ανάπτυξη νέων ευκαιριών.

Η πρόκληση της περιφερειακής ανάπτυξης απαιτεί τη συνδυασμένη προσπάθεια τόσο της τοπικής κοινότητας όσο και των δημόσιων φορέων.

Με αυτόν τον φιλόδοξο σχεδιασμό, η Γορτυνία μπορεί να διαμορφώσει ένα δυναμικό και βιώσιμο μέλλον, αναδεικνύοντας την πλούσια κληρονομιά της και προσφέροντας νέες δυνατότητες για τους κατοίκους της.