Δ. Πτωχός από Τρίπολη: Όλοι μαζί θα πάμε την Πελοπόννησο μπροστά! (φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δ. Πτωχός από Τρίπολη: Όλοι μαζί θα πάμε την Πελοπόννησο μπροστά! (φωτο)

Σεπτέμβριος 23, 2023 - 22:20

Μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση των υποψηφίων και του προγράμματος της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» με επικεφαλής τον Δημήτρη Πτωχό, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, που διεκδικεί, υπό τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις εκλογές.

Το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Μάκης Βορίδης, αλλά και η βουλευτής Επικρατείας κυρία Ιωάννα Λυτρίβη και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Πτωχός ανέβηκε στο βήμα, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, λέγοντας ότι «μαζί μπορούμε να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά, και ήρθε η ώρα να το κάνουμε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα και στον συμβολισμό της Τρίπολης, λέγοντας ότι εδώ έγιναν τα πρώτα βήματα του εκσυγχρονισμού και της προόδου.

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Τρίπολη, στέκομαι μπροστά στα νεοκλασικά της κτίρια», είπε.

Εδώ συνδυάστηκε η παράδοση με τις νέες ιδέες και τη σύγχρονη γνώμη. Αυτό ακριβώς είναι η Πελοπόννησος, παράδοση και νέες ιδέες.

«Η Πελοπόννησος μπροστά, η φράση που παρουσιάζει το όνειρό μας. Ακούω συχνά να με κατηγορούν ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Δεν είμαι. Αλλά έχω υπάρξει στη ζωή μου με πάθος και επαγγελματίας και μέσα στην πολιτική από τα φοιτητικά μου χρόνια. Μου λένε ότι ήρθα εδώ ξαφνικά. Δεν ήρθα εδώ ξαφνικά. Ήρθα γιατί το θέλω, μπορώ, το θέλει η παράταξη», είπε.

Ακολούθως, ο κ. Πτωχός είπε ότι με όραμα και σχέδιο θα κάνει η παράταξή του την Περιφέρεια Πελοποννήσου καλύτερη. «Το πρόγραμμά μας είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, και αναφέρεται σε αληθινούς ανθρώπους που έχουν στόχους. Με αυτά τα δεδομένα, έχουμε δομήσει τις προτάσεις μας σε επτά άξονες.

Ο κ. Πτωχός είπε, αναφερόμενος στους 7 πυλώνες του προγράμματός του:

«Τι κάνουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης: Το καλοκαίρι που πέρασε, ήταν δύσκολο. Αυτές τις μέρες οι συμπολίτες μας στη Θεσσαλία προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Δύο πράγματα μπορώ να υποσχεθώ: Πρώτον, οι υπηρεσίες μας να βρίσκονται σε επίπεδο ετοιμότητας. Δεύερος, από εμένα ποτέ δεν θα ακούσετε ότι δεν είναι κάτι δική μου αρμοδιότητα.

Ίδρυση συνδέσμου προστασίας δασών περιφέρειας, λειτουργία περιφερειακού κέντρου Πολιτικής Προστασίας.  Κέντρο Παρακολούθησης Επιπτώσεων Κλιματικής Κρίσης. Στόχος, ως το 2040, η περιφέρειά μας να γίνει η πρώτη ανθρακικά ουδέτερη περιφέρεια.»

Βλέπουμε τη κρίση ως ευκαιρία αναδιοργάνωσης. Αναδιοργάνωση και επέκταση. Ανασχεδιάζουμε ένα δίκαιο και πράσινο αναπτυξιακό τομέα, με πυλώνες τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Να μάθουμε σε όλο τον κόσμο τι θα πει Πελοπόννησος. Η Πελοπόννησος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα. ίδρυση δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων, συμφωνίες για φιλοξενία νόμιμων εποχικών εργατών, συμπράξεις για την εξεύρεση νέων αγορών. Στον τουρισμό, ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος ώστε να κάνουμε την Πελοπόννησο προορισμό 12 μηνών.

»Ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ενοποίηση πολιτιστικών χώρων Πελοποννήσου, και ονομάζουμε το πρόγραμμα αυτό ''Ένας περίπατος στην Ιστορία''.

»Εκσυγχρονισμού των υποδομών μας. Μιλάμε πάντα για ανθρώπους. Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, του επαρχιακού οδικού δικτύου. Εκσυγχρονισμός των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων. Νέο, βιώσιμο σχέδιο διαχείρισης υδάτινων πόρων. Εκσυγχρονισμός όλων των μηχανισμών και όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θα φτιάξουμε μια πλατφόρμα διαβούλευσης για όλα όσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια, και για ό,τι θέλει να μας πει ο πολίτης.

»Προσέλκυση νέων επενδύσεων στην περιοχή μας, για να έχουμε νέες και καλοπληρωμένες δουλειές. Επιταχύνουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων. Ενεργοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Προσφέρουμε ανάσα στην αγορά, με προκαταβολική πληρωμή όλων των επιδοτήσεων. Προχωράμε στην ανάπτυξη του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού. Θέλουμε να δημιουργήσουμε επιχειρηματικά πάρκα και κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η κοινωνική συνοχή είναι προϋπόθεση της αναπτυξιακής πορείας. Δέσμευσή μας είναι ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία πίσω».

Στη συνέχεια, ο κ. Πτωχός αναφέρθηκε και σε άλλα σημεία του σχεδιασμού της παράταξής του.

Καμία επένδυση δεν είναι σημαντικότερη από την επένδυση στη νέα γενιά.

«Δν με ακούσατε να λέω ούτε μία κουβέντα για τους αντιπάλους μου, και δεν θα πω. Αυτά είναι πολιτική του χθες. Όποιος ζητεί την ψήφο των συμπολιτών του, δεν αναμετριέται με τους αντιπάλους του, αλλά με το τι θα έχει αφήσει πίσω όταν θα ;exei φύγει από το αξίωμα. Εκατόν δεκατρείς άξιοι συμπολίτες μας, άνθρωποι του τόπου μας, στέκονται δίπλα μου και με υπερηφάνεια θα τους δούμε όλους εδώ, σήμερα», είπε ο κ. Πτωχός, και ακολούθως έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «Η Πελοπόννησος Μπροστά».

Στη συνέχεια, ακολούθησε αγιασμός στο εκλογικό κέντρο της παράταξης.

https://www.arcadiaportal.gr/news/d-ptohos-apo-tripoli-oloi-mazi-tha-pame-tin-peloponniso-mprosta-picsvid

ArcadiaPortal.gr Ομιλία Πτωχού στην Τρίπολη και παρουσίαση των υποψηφίων