«Λαϊκή Συσπείρωση»: Περιοδεία στη ΔΕΗ και στη Μεγαλόπολη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Περιοδεία στη ΔΕΗ και στη Μεγαλόπολη

Σεπτέμβριος 24, 2023 - 11:20

Περιοδεία στα ορυχεία και τις μονάδες 4 & 5 της ΔΕΗ Μεγαλόπολης πραγματοποίησαν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής το Νίκο Κουτουμάνο υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Πελοποννήσου του ΚΚΕ. 

Μαζί του παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παναγιώτα Πανούση, Μηχανολόγος Μηχανικός εργαζόμενη στη ΔΕΗ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Νίκος Θεοδωράκης Δημοσιογράφος (ΕΡΤ-και εκδότης εφημ. ΑΙΧΜΗ της Αρκαδίας) και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης Χρήστος Κουλουράς και Τρίπολης Βαγγέλης Γούργαρης   

Από τις συζητήσεις που είχαν με τους εργαζόμενους αναδείχτηκε για ακόμη μια φορά η πραγματικότητα ότι τα  λιγνιτορυχεία βρίσκονται σε διαδικασία κλεισίματος αφού  εγκαταλείπονται από την πολιτική των κυβερνήσεων και τις διοικήσεις της ΔΕΗ ΑΕ, συνεχώς αποψιλώνονται και έχουν απομείνει με ελάχιστο προσωπικό και η πρόνοια για τη συντήρηση των μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων είναι μέγα ζητούμενο.

Οι εκπρόσωποι της Λ.Σ. επισκέφτηκαν και μίλησαν με εργαζόμενους της 4ης Μονάδα παραγωγής με καύσιμο λιγνίτη που υπολειτουργεί και την ευρισκόμενη σε πλήρη λειτουργία με φυσικό αέριο Μονάδα 5. Οι εργασιακές σχέσεις που επικρατούν είναι πέντε ταχυτήτων, αφού μαζί με του μόνιμους από παλιά υπαλλήλους, εργάζονται οι νέοι που προσλήφθηκαν με ατομικές συμβάσεις αορίστου χρόνου που δεν καλλύπτονται από την κλαδική ΣΣΕ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ,οιοκταμηνήτες, οιεργολαβικά εργαζόμενοι, και αυτοίμε δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι). 

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, περιόδευσαν και στην πόλη της Μεγαλόπολης και μίλησαν με κατοίκους και καταστηματάρχες οι οποίοι αναφέρονταν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι μικρές επιχειρήσεις τους, όσο και ως πολίτες από την ακατάσχετη ακρίβεια, τις συνεχείς αυξήσεις αγαθών και προϊόντων, καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας από το άφιλο κράτος και τις συστημικές αστικές κυβερνήσεις που αλληλοδιαδέχονται τόσα χρόνια η μια την άλλη χωρίς να δίνουν προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων του λαού, αφού συνεχώς ενισχύουν με αποφάσεις και πολιτικές τους την κερδοφορία μεγαλοκεφαλαιούχων επιχειρηματιών και των ομίλων τους.

Όλα αυτά τα θέματα και προβλήματα αποτελούν τις επιπτώσεις της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικήςενέργειας, της απολιγνιτοποίησης και της «πράσινης μετάβασης» που εφαρμόζεται τώρα με εντολή της ΕΕ, εγκαταλείποντας το εγχώριο και φτηνό καύσιμο, τον λιγνίτη.

Ο Νίκος Κουτουμάνος κάλεσε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και στην πόλη της Μεγαλόπολης καθώς και τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες να ενισχύσουν την Λαϊκη Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια, γιατί ήταν η μόνη δύναμη που στάθηκε δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια, που ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, που βρέθηκε μπροστα στους αγώνε τους. Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση γιατί ξέρουμε και μπορούμε:

 Να υπερασπιστούμε τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, τα δικαιώματά μας στη μόρφωση για τα παιδιά μας, στη δημόσια δωρεάν Υγεία, στην αναψυχή, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό.

 Να συγκρουστούμε, να αποσπάσουμε ανάσες ανακούφισης του λαού.

 Μαζί με τον λαό να εμποδίσουμε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να επιβάλουμε ρωγμές στην κανονικότητα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της ανασφάλειας.

 Να δημιουργούμε ασπίδες προστασίας ενάντια στους πλειστηριασμούς, να πρωτοστατούμε στο «ένας για όλους και όλοι για έναν»