Η ματαιοδοξία του ατόμου (γράφει ο Σταύρος Παπανικολάου)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ματαιοδοξία του ατόμου (γράφει ο Σταύρος Παπανικολάου)

Σεπτέμβριος 29, 2023 - 18:23

Η ιστορία ενός τόπου γράφεται καθημερινά, μήνα-μήνα, χρόνο-χρόνο. Αυτό που ζούμε στο Άργος όμως τα τελευταία 12 χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Από το 2011 που εκλέγεται Δήμαρχος ο Καμπόσος επιχειρείται να αποδομηθεί  καθετί που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο αυτοαποκαλούμενος «ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ» από την στιγμή που εκλέχθηκε βάλθηκε να απαξιώσει όλους τους προηγούμενους τόσο ως πρόσωπα όσο και ως και προς το έργο τους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι δεν αποκαλεί ποτέ κανέναν με τ’ όνομά του.

Αν προσέξετε μιλάει πάντα για ΚΑΠΟΙΟΥΣ, αυτούς που έπαιρναν τα λεφτά με τα τρένα και δεν έκαναν τίποτα.

Δεν τον άκουσα ποτέ να πει ότι ο αείμνηστος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ έκανε όλα τα έργα υποδομής όπως αποχέτευση, ύδρευση, βιολογικό καθαρισμό. Ότι έκανε τις πρώτες πεζοδρομήσεις στο ιστορικό κέντρο και στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ότι έφτιαξε την πλατεία Αγίου Πέτρου με ιδιαίτερη για την εποχή της αισθητική χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά όπως και την πλατεία Κολοκοτρώνη (δικαστήριο). Αλλά αντίθετα προβάλλει την δική του αμφιβόλου αισθητικής και με ευτελή υλικά κακοφτιαγμένη ανάπλαση. Να πω για τους κυβόλιθους; για τις σκουριασμένες σχάρες απορροής, για τα αγάλματα;

Δεν το άκουσα ποτέ να πει πως ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΙΓΛΙΑΤΗΣ ήταν αυτός που αγόρασε το οικόπεδο και το κτίριο που στεγάζει τον σημερινό ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ που το παρουσιάζει ως δικό του έργο. Δεν είπε ποτέ ποιος έκανε την διάνοιξη της οδού Σιμιτζοπούλου ενός δρόμου που αποσυμφόρησε την πόλη αλλά τον άκουσα να πανηγυρίζει γιατί γκρέμισε μια περίφραξη στην οδό Αιγαίου Πελάγους.

Δεν άκουσα ποτέ να πει το όνομα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΛΑΤΗ που έκανε τη διάνοιξη στην οδό ΚΑΡΑΟΛΗ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και συνδέθηκε ο περιφερειακός με την Βας. Σοφίας. Που κατασκεύασε τον αγωγό νερού από τους Μύλους στο Άργος. Που πήρε την μεγάλη απόφαση να επαναπροκηρύξει  την μελέτη για την πράξη εφαρμογής και άνοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωσή της. Που αγόρασε το οικόπεδο που κατασκευάσθηκε το κολυμβητήριο. Που έκανε την ανάπλαση στο συνοικισμό και στα γεφύρια.

Δεν άκουσα ποτέ να πει το όνομα του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΡΗ που ολοκλήρωσε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που έκανε την ανάπλαση στην οδό Καποδιστρίου και στην είσοδο της πόλης στην Κορίνθου( τότε που αυτός ως Λυκειάρχης προέτρεπε τα παιδιά να κλείσουν τους δρόμους). Που μαζί με τον ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ δημιούργησε και λειτούργησε το ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ και σήμερα αγνοείται η τύχη του;

Δεν άκουσα ποτέ να αναφέρει τα ονόματα των Δημάρχων ΛΕΡΝΑΣ Λουκά Κουβαρά & Μιχάλη Χασάπη, της ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ Γιώργο Κατριλιώτη & Γιώργο Μανινή, ΛΥΡΚΕΙΑΣ Γιάννη Γιαννάκη & Δημήτρη Σκούφη, ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ Κώστα Μπιτζή (τίτο) Γιάννη Νέζο & Κώστα Μπιτζή, ΜΥΚΗΝΩΝ Παναγιώτη Γκορίτσα, Αλέξανδρο Τσούμπα & Νόντα Μαυρόγιαννη.

Όλοι αυτοί δεν έκαναν τίποτα;

Τόση ματαιοδοξία πια!

Η ιστορία όμως δεν ξεχνά και δίνει στον καθένα τη θέση που του αξίζει.

Πιστεύω ότι το ισοζύγιό του θα είναι αρνητικό γιατί επέλεξε μόνο την βιτρίνα – αυτά που φαίνονται  όπως δηλώνει με καμάρι ο ίδιος. Κανένα έργο υποδομής καμία προετοιμασία για το μέλλον.

Θα μείνει στην ιστορία ως ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ που δίχασε την πόλη σε κολλητούς κι εχθρούς.

Ως ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ που γκρέμισε την σύγχρονη ιστορία της πόλης καταστρέφοντας το Πάρκο, γκρεμίζοντας το ΚΑΖΙΝΌ, κόβοντας το εμβληματικό κυπαρίσσι, ξηλώνοντας τους τέσσερις περίτεχνους φανοστάτες που από το τέλος του 19ου αιώνα, διακοσμούσαν την πλατεία του Αγ. Πέτρου.

Θα τον αφήσουμε να μας αποτελειώσει;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ με την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ