Ανδρέας Πουλάς: «Η κυβέρνηση στην Υγεία βαφτίζει τις στρεβλώσεις ως «μεταρρύθμιση» και την προχειρότητα ως «νομοσχέδιο»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδρέας Πουλάς: «Η κυβέρνηση στην Υγεία βαφτίζει τις στρεβλώσεις ως «μεταρρύθμιση» και την προχειρότητα ως «νομοσχέδιο»

Οκτώβριος 05, 2023 - 11:57

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

-  Φέρνετε προς ψήφιση άλλο ένα νομοσχέδιο που συμβάλει ακόμη περισσότερο στην αποσύνθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
- Ευσεβής σας επιθυμία είναι η μετατροπή των νοσοκομείων μας σε κουφάρια χωρίς προσωπικό ώστε να παραδοθούν σε ιδιώτες, σε ασφαλιστικές εταιρίες και σε ιδιωτικά συμφέροντα.
- Στην Αργολίδα οι ελλείψεις σε παιδιάτρους και ακτινολόγους παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας παραμένουν, χωρίς να κάνετε καμία ενέργεια για δώσετε λύση στο πρόβλημα.
- Οι πολίτες της Αργολίδας καθημερινά ταλαιπωρούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας με δική σας ευθύνη.
- Πότε επιτέλους θα αποτιμηθεί επίσημα η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση σας, που αποδείχθηκε ολέθρια και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών και οικονομικών πόρων;
- Πως και πότε θα καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις του ΕΣΥ, που διαρκώς αυξάνονται με τις συνταξιοδοτήσεις και τις παραιτήσεις υγειονομικών που δεν αντέχουν σε εργασιακούς ρυθμούς γαλέρας; Πόσο θα αντέξουν να εργάζονται κατά παράβαση του 48ώρου που νομοθετείτε;
- Ποια μέτρα έχετε λάβει για την ανάσχεση της μαζικής φυγής γιατρών και νοσηλευτών στο εξωτερικό;
- Τι θα κάνετε με τους εργολάβους στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη των νοσοκομείων; Θα σταματήσετε τους διαγωνισμούς; Θα προσλάβετε προσωπικό με βάση το άρθρο 63 του νόμου 4430/2016;
- Πότε επιτέλους θα αξιολογήσετε τους διοικητές των νοσοκομείων, όπως είχατε νομοθετήσει στην πρώτησας θητεία; Αντί για εγκάθετους και κομματικά στελέχη θα κάνετε διαγωνισμό για να επιλεγούν πραγματικά ικανά στελέχη με εξειδίκευση, εμπειρία και γνώσεις; Έχετε δημιουργήσει κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής;
- Σχεδόν καθημερινά βλέπουμε να αποπέμπετε Διοικήσεις Νοσοκομείων μετά από καταγγελίες εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μετά το Νοσοκομείο Μεταξά σειρά είχε χθες το Αγία Όλγα και έπεται συνέχεια.
- Πόσο έχουν προχωρήσει τα εργα του ΤΑΙΠΕΔ για την αναμόρφωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των Κέντρων Υγείας και των τμημάτων των νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν κτιριακά προβλήματα; Μήπως κινδυνεύουν να χαθούν τα χρήματα; Σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει η ψηφιοποίηση των νοσοκομείων με τιςοδηγίες των Διοικητών σας;
- Η θεσμοθέτηση της ενιαίας λίστας χειρουργείων που αφορά σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας θα οδηγήσει πολλούς ασθενείς να αναζητήσουν διέξοδο για την πραγματοποίηση του χειρουργείου τους στον ιδιωτικό τομέα.
- Αναφορικά με τις ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά ενώ το πρόβλημα υπάρχει τα τελευταία χρόνια και το γνωρίζετε, τελευταία στιγμή φτιάχνετε το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και διακίνησηςφαρμάκων αλλά κινδυνεύουμε να διανύσουμε άλλον ένα χειμώνα χωρίς φάρμακα αναμένοντας την υλοποίηση της πλατφόρμας.
- Αντιλαμβανόμαστε ότι στο χώρο του φαρμάκου κάτι «μυρίζει άσχημα». Δεν είναι τυχαία η αλλαγή της στάσης της κας Αγαπηδάκη απέναντι στη συνταγογράφηση ή μη του αντιγριπικού εμβολίου.
- Και σήμερα παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΦ. Τι συμβαίνει κύριε Υπουργέ με την πολιτική σας στο φάρμακο; Για ποιους λόγους παραιτήθηκε τώρα ο Πρόεδρος του ΕΟΦ; Οφείλετε να μας απαντήσετε.
- Δυστυχώς η προσφορά του ΠΑΣΟΚ στο έθνος, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που δημιουργήθηκε πριν από 40 ακριβώς χρόνια, ξεθωριάζει, υποβαθμίζεται, συρρικνώνεται και πεθαίνει επί ημερών σας.
- Εμείς ως ΠΑΣΟΚ δεν θα σας δώσουμε λευκή επιταγή να διαλύσετε όσα χτίστηκαν επί δεκαετίες και διατηρήθηκαν με θυσίες.
Δείτε εδώ το βίντεο:

https://youtu.be/FT9r_fP9zlg

Η κυβέρνηση στην Υγεία βαφτίζει τις στρεβλώσεις ως «μεταρρύθμιση» & την προχειρότητα ως «νομοσχέδιο