Ο Μάκαρης Κωνσταντίνος στηρίζει τον Δημήτρη Ορφανό για Δήμαρχο Ναυπλιέων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Μάκαρης Κωνσταντίνος στηρίζει τον Δημήτρη Ορφανό για Δήμαρχο Ναυπλιέων

Οκτώβριος 11, 2023 - 22:16

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Εποχή» Κωνσταντίνος Μάκαρης σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσε απόψε το βράδυ ανακοίνωσε την απόφαση του να στηρίξει το Δημήτρη Ορφανό για δήμαρχο.  

Οι δύο επικεφαλής συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν στην άμεση υλοποίηση όλων των παρακάτω κοινών στόχων, που μοιράζεται ο συνδυασμός «Όραμα Δημιουργίας» με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή», βάζοντας ένα τέλος στην αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία και προσδοκώντας στην εποικοδομητική συνεργασία τους στο Δημοτικό συμβούλιο των ετών 2024-2029, αφήνοντας πίσω το γκρίζο παρελθόν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ

Συνδυασμών «Όραμα Δημιουργίας» Δημήτρη Ορφανού και

«Νέα Εποχή» Κωνσταντίνου Μάκαρη. 

  Την 8η Οκτωβρίου η συντριπτική πλειοψηφία του 70% των δημοτών του Ναυπλίου καταψήφισαν την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία και την αλαζονεία της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Η εντολή των δημοτών είναι ξεκάθαρη: να διοικηθεί ο Δήμος με νέους κανόνες, νέες αρχές και πρωτίστως νέο ήθος.

   Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές επαφές του Επικεφαλής του Συνδυασμού «Όραμα Δημιουργίας» Δημήτρη Ορφανού με τον Επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Εποχή» Κωνσταντίνο Μάκαρη, όπου διαπιστώθηκε η σύγκλιση των απόψεων τους, σε κρίσιμους τομείς, που χρειάζονται δραστικές παρεμβάσεις, με σκοπό τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, που απαιτούνται για τη βελτίωση του Δήμου.

   Τα θέματα, που συζητήθηκαν και αποτυπώνουν την σύγκλιση απόψεων των δύο συνδυασμών ήταν τα ακόλουθα:

1. Αντικειμενική αξιολόγηση τόσο των δομών, όσο και του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών του Δήμου, με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας τους και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, καθώς και της βέλτιστης αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού του, μέσω των όποιων διορθωτικών κινήσεων απαιτούνται.

2. Άμεση εκπόνηση και υποβολή προτάσεων σε κάθε είδους διαθέσιμα εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα επιδότησης, τα οποία θα εξασφαλίσουν τα αναγκαία κονδύλια για την δημιουργία υποδομών, με στόχο την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του Δήμου.

3. Καταγραφή, αξιολόγηση και αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του Λιμενικού Ταμείου και ενδελεχής έλεγχος όλων των τεχνικών παραμέτρων και των νόμιμων διαδικασιών ανάθεσης, υλοποίησης και παραλαβής των έργων του.

4. Αναδιοργάνωση της λειτουργίας του οίκου Ευγηρίας «Μαρία Ράδου» και μελέτη άμεσης αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων του, που δυσχεραίνουν τον ομαλή λειτουργία του, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στους συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη.

5. Μελέτη και υλοποίηση άμεσων δράσεων με στόχο την αποτελεσματική φροντίδα και μέριμνα υγείας και στέγασης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

6. Πλήρης έλεγχος κανονιστικής συμμόρφωσης, μέσω ανεξάρτητων ορκωτών λογιστών όλων των Νομικών προσώπων, που καταργούνται με βάση τις διατάξεις του Ν.5056/2023 και μεταφέρουν τις αρμοδιότητές τους στον Δήμο. Τα σχετικά πορίσματα θα δημοσιοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν κατάλληλα, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου.

7. Ολοκληρωμένος και ουσιαστικός έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των συμβάσεων και των απευθείας αναθέσεων του Δήμου - για όλη τη χρονική διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής - με στόχο την πλήρη διαφάνεια και την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και προϋποθέσεων και δημοσιοποίηση των όποιων πορισμάτων του. Έλεγχος των αναδόχων των έργων, με γνώμονα την αποφυγή των κατ’ επανάληψιν αναθέσεων των έργων στους ίδιους αναδόχους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), όπου αυτό είναι εφικτό βάσει των τεχνικών προδιαγραφών του κάθε έργου.

8. Άμεση δημιουργία Επιτροπής Ελέγχου, η οποία θα στελεχωθεί από πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής και θα αναλάβει τη διαρκή παρακολούθηση και έλεγχο των οικονομικών του Δήμου & λοιπών τομέων ευθύνης, που θα της ανατεθούν από το Δ.Σ., μέσω της τήρησης του συνόλου του νομικού πλαισίου διαχείρισης & λειτουργίας του Δήμου.

9. Δέσμευση για πλήρη διαφάνεια στις διαδικασίες, μηδενική ανοχή στην παρανομία με γνώμονα την ισότιμη αντιμετώπιση με σεβασμό και αξιοπρέπεια στον κάθε δημότη.

   Βασική μας δέσμευση και Κοινός στόχος είναι η εφαρμογή όλων των παραπάνω απαιτούμενων δράσεων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, καθώς και την ουσιαστική ανάπτυξη του Δήμου μας.

   Είναι αυτονόητο, ότι η νέα δημοτική αρχή θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με τα στελέχη του συνδυασμού «Νέα Εποχή» καθώς και όλων των δημοτικών παρατάξεων, χωρίς αποκλεισμούς στα πλαισια του κοινού καλού του δημότη, όπως θεσμικά προβλέπεται.

Οι δύο επικεφαλής συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν στην άμεση υλοποίηση όλων των παραπάνω κοινών στόχων, που μοιράζεται ο συνδυασμός «Όραμα Δημιουργίας» με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή», βάζοντας ένα τέλος στην αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία και προσδοκώντας στην εποικοδομητική συνεργασία τους στο Δημοτικό συμβούλιο των ετών 2024-2029, αφήνοντας πίσω το γκρίζο παρελθόν.

Το βίντεο από τη συνέντευξη του κ. Μάκαρη https://youtu.be/6juhtlp8J2w?si=9rX673fziWugVFQz