Σπύρος Ζέρβας: Δημήτρη Ορφανέ, με το ύφος και ήθος που διαθέτεις θα είσαι ο καινούργιος Δήμαρχος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σπύρος Ζέρβας: Δημήτρη Ορφανέ, με το ύφος και ήθος που διαθέτεις θα είσαι ο καινούργιος Δήμαρχος

Οκτώβριος 12, 2023 - 13:49

Μια ανοιχτή επιστολή του Σπύρου Ζέρβα για τις εκλογές στο Ναύπλιο: «Δημήτρη Ορφανέ, με το ύφος και ήθος που διαθέτεις θα είσαι ο καινούργιος Δήμαρχος»

Προς: Όλες και όλους τους συνδημότες μου του δήμου Ναυπλιέων

Φίλες και φίλοι,
σας εύχομαι ολόψυχα οικογενειακή υγεία, και όλες σας οι προσδοκίες - επιδιώξεις να είναι ευδόκιμες και καρποφόρες. Θεωρώ, ο ευθύς, ο μετά παρρησίας λόγος είναι η ύψιστη αρετή για τον ενεργό πολίτη, όπως θα τον ήθελε ο Θουκυδίδης. Αυτόν τον λόγο θα εκφέρω εδώ, προκειμένου να εκφράσω με όση δυνατή ακρίβεια και σαφήνεια που με οδήγησαν στην παρέμβασή μου για τις δημοτικές εκλογές και τη στήριξη του υποψήφιου Δημάρχου Δημήτρη Ορφανού. Δύο πράγματα με ώθησαν σ’ αυτή τη δράση, η αγάπη μου για τον τόπο που ζω, αλλά και η αγανάκτησή μου ως ανιδιοτελή πολίτη για την εγκατάλειψη του τόπου που γεννήθηκα και ζω και γενικότερα της Αργολίδας. Οι πολιτικοί που πέρασαν στον τόπο μας τόσο στην κεντρική εξουσία δεν κατάφεραν να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα, όπως Ανάβαλος, έργα υποδομής, έργα ανάπτυξης κ.ά.

Το πολιτικό σύστημα νοσεί βαριά και διαχρονικά με κακοδιοίκηση, διαφθορά, ρεμούλες και… λαμογιές. Το φαινόμενο αυτό, δυστυχώς, ταλανίζει και την αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. Υπάρχει κρίση θεσμών και αξιών στην οποία ο τόπος μας βυθίζεται. Η επιστήμη – τέχνη του «κυβερνάν» ελεύθερων ανθρώπων είναι η πιο δύσκολη και ταυτόχρονα και πιο σημαντική που μπορούμε να αποκτήσουμε. Για τον λόγο αυτό, το αξίωμα του δημάρχου πρέπει να συνοδεύεται από αρετές με κυριότερες αυτών την επιστημονική γνώση, την επαγγελματική εμπειρία, την πειθώ ως ικανότητα καθοδήγησης, βαθιά κατανόησης ευθύνης και την αίσθηση του μέτρου.

Με την κύριο Ορφανό ουδεμία προσωπική σχέση! Σε κάποια συνάντηση ο άνθρωπος με συνεχάρη για την πρωτιά του γιου μου, Θεόδωρου, στους 30 πρώτους που εισήχθη στη Νομική Αθηνών και για τον Νίκο, άλλο γιο μας, πολιτικό επιστήμονα και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον θεωρώ υγιές κύτταρο της κοινωνίας μας, καλό επιστήμονα και ενωτικό. Έχει απαλλαγεί από τους παλαιοκομματικούς παράγοντες και τα λαμόγια του ρουσφετισμού και της διαφθοράς. Πιστεύω, κατά τη θητεία του, εφόσον τον εμπιστευτούμε ως δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα είναι άφωνο, ανύπαρκτο φερέφωνο του Δημάρχου και θα έχει συνεργασία και συναίνεση με μικρές μειοψηφίες. Θα είναι Δήμαρχος που θα σέβεται την αποστολή και εντολή που έχει πάρει από εμάς να διοικεί χρηστά και άξια την πόλη μας και τα γύρω χωριά.

Κύριε Ορφανέ, οι συνδημότες αυτοί που θα σου δώσουν την ψήφο τους ουδέποτε θα σου συγχωρήσουν στο μέλλον εάν προεκλογικά υπογράψεις γραμμάτια, και πρώτα ο παρεμβαίνων στη στήριξή σου, γραμμάτια ενίσχυσής σου με εργολάβους και στη συνέχεια, μετεκλογικά, τους τα εξοφλήσεις εις βάρος του δημοσίου και των πολιτών. Επίσης, τον εμπιστεύομαι γιατί δεν έχει αλαζονικό ύφος και ήθος. Και έχω την βεβαιότητα ότι θα ενδιαφερθεί άμεσα για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον ηλιοκαμένο και εγκαταλελειμμένο αγρότη.

Τέλος, η θητεία σου στον δήμο, κύριε Ορφανέ, να περιοριστεί σε δύο μόνο χρονικές περιόδους, έχεις άφθαρτα και άξια στελέχη. Μείνε ελεύθερος από τις κομματικές ομηρίες, όπως πράττεις μέχρις σήμερα με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων σου. Είμαι βέβαιος ότι με το ύφος και ήθος που διαθέτεις θα είσαι ο καινούργιος δήμαρχος του 2024.

Κλείνω με την εξής προτροπή – συμβουλή: «Να ζεις για την πολιτική, και όχι από την πολιτική»

Σπύρος Νικ. Ζέρβας,
Πρώην Τμηματάρχης Υπουργείου Συγκοινωνιών
Πρώην Υποδιοικητής (άνευ αμοιβής) Γενικού Νοσοκ. Άργους