Ναύπλιο: Κάλεσμα συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο: Κάλεσμα συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό

Οκτώβριος 17, 2023 - 12:11

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αργολίδας - Κορινθίας: Όλες και όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, τη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στην πλατεία Δημαρχείου στις 18:00 στο Ναύπλιο!

Να ηχήσει παντού το σύνθημα : «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» !

Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους μαζικά και αποφασιστικά να στηρίξουμε τον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική ισραηλινή κατοχή!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που «βαφτίζουν» το θύτη θύμα, στηρίζουν το έγκλημα που χρόνια τώρα συντελείται από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, με τη στήριξη των  ΗΠΑ- ΕΕ, σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και έχει στοιχίσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, ακόμα και μικρά παιδιά, χιλιάδες σακατεμένους και φυλακισμένους, κατεστραμμένες πόλεις, κατοχή εδαφών με εποικισμό, δυστυχία, πόνο και καθημερινή αγωνία.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας:

⦁    Να αποσυρθεί η φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή της Αν. Μεσογείου
⦁    Να σταματήσει η παροχή βοήθειας και διευκόλυνσης στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ-Ισραήλ
⦁    Να πάψει κάθε οικονομική – πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ  

Στηρίζουμε τον αγώνα και το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για τη ζωή και την ύπαρξη του, το τερματισμό της ισραηλινής βαρβαρότητας και κατοχής, για ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, τη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στην πλατεία Δημαρχείου στις 18:00 στο Ναύπλιο!

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

---------------------------------------------------------------------

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!!

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο πολύχρονο δίκαιο αγώνα της υπό κατοχή Παλαιστίνης ενάντια στη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ και τους γεωστρατηγικούς στόχους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

ΜΜΕ και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί αξιοποιούνται από το σύστημα για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη τόσο ξεδιάντροπα, επιστρατεύοντας ακόμα και βίντεο με ψευδή γεγονότα, αποκρύπτοντας τα διαχρονικά ισραηλινά εγκλήματα εις βάρος των πολύπαθων Παλαιστινίων που αντιστέκονται σθεναρά, βλέποντας τα εδάφη τους συνεχώς να συρρικνώνονται!

Η κυβέρνηση καθώς και όλα τα αστικά κόμματα είναι μέρος των λυκοσυμμαχιών που αλλάζουν τα σύνορα στο χάρτη κατ’ απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου, αιματοκυλώντας λαούς με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας!

Εμπλέκουν τη χώρα μας με διευκολύνσεις στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους, ενώ στέλνουν ακόμα και ελληνική φρεγάτα στηρίζοντας έμπρακτα το σφαγιασμό εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας!

Τα ελληνικά «παπαγαλάκια» δε διστάζουν να διατυμπανίζουν πως αυτός ο πόλεμος είναι ευκαιρία για τη χώρα μας καθώς την καθιστά ρυθμιστή και πυλώνα ενέργειας στην περιοχή,  την ίδια ώρα που βλέπουμε εικόνες με νεκρά παιδιά!

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ!

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης-υποστηρικτή του δολοφόνου- Ισραήλ!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!
   
⦁    Να αποσυρθεί η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή.
⦁    Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
⦁    Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ

ΤΩΡΑ Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

ΤΟ Δ.Σ. – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ- Σ.ΙΔ.Υ.Α  /// Τηλ. Επικ.: 6932134064, 6932363083

-----------------------------------------------------------------

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΣΤΙΝΗΣ

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ καλεί τα μέλη του την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στην πλατεία Δημαρχείου στις 18:00 στο Ναύπλιο στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.
Δεν ανεχόμαστε να καταγγέλλουν τον παλαιστινιακό λαό ως “τρομοκράτη”,  γιατί παλεύει για να ζήσει ελεύθερος ενάντια  στην ισραηλινή κατοχή.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα η ελληνική κυβέρνηση να εκθέτει το λαό μας στους άμεσους, τεράστιους κινδύνους που συνεπάγεται η συμμετοχή και στήριξη σε αυτό το βάρβαρο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ μακρύ χέρι του Αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού σε βάρος και στην υποταγή των λαών της περιοχής.
Υποστηρίζουμε εμπράκτως τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος διεκδικεί το δικαίωμα του να έχει πατρίδα και απαιτούμε:
⦁    Τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής.
⦁    Ελεύθερη Παλαιστίνη στα σύνορα του 67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
⦁    Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους και όλων όσων κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουμε την σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη μας στον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Πατρίδα και Ελευθερία!
Εδώ και 75 χρόνια το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό.

 Έχει εισβάλλει στην γη των Παλαιστίνιων και έχει υπό κατοχή τα 3/4 των εδαφών τους, προχωρά σε εποικισμούς και ερήμωση ολόκληρων πόλεων.
 Η δολοφονική μηχανή του Ισραήλ καθημερινά δολοφονεί αθώους, άμαχους και μικρά παιδιά οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία ανθρώπινες ψυχές.
Μόνο τα τελευταία 18 χρόνια έχει δολοφονήσει 150.000 ανθρώπους, εκ των οποίων 33.000 μικρά παιδιά.
 Πάνω από 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν υπό καθεστώς μόνιμου αποκλεισμού, σε μια ανθρώπινη φυλακή στη Λωρίδα της Γάζας.
 Μέσα στα 375 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Γάζας επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τροφή, ρεύμα, νερό, φάρμακα.
 Τείχος απαρτχάιντ δημιουργήθηκε μετά τη δεύτερη «Ιντιφάντα» (2000), με μήκος 708 χλμ., το οποίο βρίσκεται κατά 85% μέσα στη Δυτική Όχθη, κόβοντας στα δύο χωράφια, σπίτια, περιουσίες και τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων.

Οι συγκλονιστικές εικόνες της ηρωικής αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, οι εικόνες
άοπλων και μικρών παιδιών που τα βάζουν με πάνοπλους στρατιώτες και
τεθωρακισμένα άρματα εμπνέουν και συγκινούν καθέναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος.

Ο ελληνικός λαός και τα σωματεία των εκπαιδευτικών έχουμε εκφράσει την αλληλεγγύη μας
στον Παλαιστινιακό λαό πολλές φορές κατά το παρελθόν, με τις πρωτοβουλίες ενάντια στον
αποκλεισμό, για την ανέγερση σχολείων, με την πρωτοβουλία «ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης». Το ίδιο κάνουμε και τώρα.

Όσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, τους -για χρόνια- Πόντιους Πιλάτους, που «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος.

Όλοι αυτοί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας την δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστινίους. Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-Δολοφόνο, που έστελνε στην φυλακή μικρά παιδιά και σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό.

Το ίδιο κάνει και η Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας την διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας
φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Γι΄ αυτό και η ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 2015 για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης μένει στα συρτάρια με ευθύνη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προς μεγάλη ικανοποίηση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών συμμάχων τους.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Όσοι πραγματικά πιστεύουν στην ειρήνη, για να μην την πληρώνει τελικά ο ίδιος ο λαός, οι ίδιοι οι λαοί της περιοχής, ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των ισχυρών χρειάζεται να παλέψουν για ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι λαοί στεκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

 Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και την αδελφοσύνη των λαών, με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.
 Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
 Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.
 Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.
 Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΤΙΣ 6μ.μ. ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Καλούμε όλες τις γυναίκες της περιοχής να βγάλουν συμπεράσματα και να πάρουν θέση στη προσπάθεια εξόντωσης που γίνεται τόσα χρόνια απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό από το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ, με την ενεργή στήριξη και εμπλοκή της Ελλάδας! Αποκορύφωμα των εχθροπραξιών αποτελεί το τελευταίο διάστημα η κλιμάκωση των συγκρούσεων και το ξεκλήρισμα των Παλαιστινίων που το μόνο που διεκδικούν είναι το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ζήσουν σε μια ελεύθερη πατρίδα.

Όλοι και όλες
 στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης
Τετάρτη 18 Οκτωβρίου
 Πλατεία Δημαρχείου στις 18:00 στο Ναύπλιο.

--------------------------------------------------------------------------

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Νέας Κίου

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Νέας Κίου συμμετέχει στην αυριανή συγκέντρωση συλλόγων και φορέων της περιοχής για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζομενο λαό της Παλαιστίνης.

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά αυτων των ανθρώπων και των μικρών παιδιών που ζουν στον τόπο τους διωγμένοι.

 

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 18.00 

Πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο.

 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Οι δραματικές ώρες που περνούν οι κάτοικοι στην Γάζα δεν μας αφήνουν ασυγκίνητους...