Ημέρα σταδιοδρομίας από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη (pics,vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ημέρα σταδιοδρομίας από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη (pics,vid)

Οκτώβριος 18, 2023 - 13:20

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας διοργάνωσε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου στην Τρίπολη ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Ημέρα σταδιοδρομίας προοπτικές και ευκαιρίες για το μέλλον».

Η πρώτη συνεδρία ξεκίνησε στις 09:00 με τους μαθητές της Γ΄Λυκείου των σχολείων της Αρκαδίας και ολοκληρώθηκε με τους μαθητές της Β ‘ Λυκείου. Σε αυτή την εκδήλωση οι μαθητές των σχολείων της Αρκαδίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, αλλά να ενημερωθούν εκτενώς και για το μέλλον που έχει στην χώρα μας και ιδιαίτερα στον νομό Αρκαδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη δύο μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες επέλεξαν την Τρίπολη για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, έτσι οι μαθητές μπορούν σε λίγα χρόνια, να γίνουν το αυριανό ενεργό ανθρώπινο δυναμικό που θα απασχοληθεί στις εγκαταστάσεις που ήδη ανοικοδομούνται στην ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Στην αρχή της εκδήλωσης η κυρία Φαίη Κοσμοπούλου, Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας μίλησε στα παιδιά για τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από τα δύο αυτά νέα εργοστάσια τα οποία θα μετατρέψουν την περιοχή μας σε έναν κόμβο παραγωγής φαρμάκων, έρευνας και μεταφοράς προϊόντων για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μέσω αυτής στοχεύουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους στην επαγγελματική ανάπτυξη της νέας γενιάς και είναι μια ευκαιρία οι νέοι της Αρκαδίας να ενημερωθούν για τις πολλές δυνατότητες που προσφέρονται στην τοπική αγορά από αυτές τις επενδύσεις

Ο μαθητής της Α΄Λυκείου του 3ου Λυκείου Τρίπολης κ. Γιώργος Αυδής μίλησε στους συναδέλφους του για το μέλλον τους και για την ευκαιρία που τους δίνεται με αυτή την εκδήλωση για να επιλέξουν την σωστή για αυτούς σταδιοδρομία.

Ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Βλάσης βρέθηκε στην εκδήλωση και μίλησε στα παιδιά για τις νέες επενδύσεις που γίνονται στην Τρίπολη, αλλά και για τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την εγκατάσταση τεσσάρων εργοστασίων στην Τρίπολη.

Θα δημιουργηθούν  νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας σημαντική αναπτυξιακή πνοή στην Αρκαδία μας, που πλέον συγκεντρώνει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον

Ο κ. Βλάσης μίλησε στα παιδιά για τις κατευθύνσεις που μπορούν να ακολουθήσουν στην σταδιοδρομία τους για να μείνουν στον τόπο τους και να εργαστούν στις τέσσερις φαρμακοβιομηχανίες που θα αναπτυχθούν στην Τρίπολη.

Οι χαιρετισμοί έκλεισαν με τον κ. Ιωάννη Γαληνό , διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τον όραμά του, να ξαναγίνει η Τρίπολη κέντρο επιστημόνων και να προχωρήσει από την στασιμότητα που έχει τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο κ. Νικόλας Τριάντος, σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολόγος έκανε μία διαδραστική συζήτηση με τους μαθητές ανέπτυξε το θέμα « Η επιλογή επαγγέλματος! Πώς να πάρουμε μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής μας , μέσα από τις ευκαιρίες που μας ανοίγονται».

Ακολουθεί βίντεο