Ημερίδα «Αναβάθμιση της ποιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του - Υποστήριξη της ΜΟΔΙΠ»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ημερίδα «Αναβάθμιση της ποιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του - Υποστήριξη της ΜΟΔΙΠ»

Οκτώβριος 24, 2023 - 17:00

Η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οργάνωσε Ημερίδα  με τίτλο: «Η Διασφάλιση της Ποιότητας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Επισκόπηση Δράσεων και Πεπραγμένων». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19Οκτωβρίου 2023 και ώρα 12:30, στο Αμφιθέατρο του άνω κτηρίου της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας στην Τρίπολη.

Η Ημερίδα είχε ως στόχο την παρουσίαση του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση της ποιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του - Υποστήριξη της ΜΟ.ΔΙ.Π» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5124141,που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Βελτίωση της Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας του Εκπαιδευτικού Συστήματος», ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Στην Ημερίδα συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Δρ Χριστίνα Μπέστα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων και Πρόεδρος της Επιτροπής Διασφάλισης Ποιότητας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Μαυρέας, Μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, Μέλη της Επιτροπής Διασφάλισης Ποιότητας, Κοσμήτορες, Πρόεδροι Τμημάτων, μέλη Διδακτικού Προσωπικού, Διοικητικοί Υπάλληλοι καθώς και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κατσής, ο οποίος ευχαρίστησε τη ΜΟ.ΔΙ.Π. για την συμβολή της στην εφαρμογή διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας στο Πανεπιστήμιο. Εν συνεχεία ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Υποθέσεων και Πρόεδρος τηςΕπιτροπής Διασφάλισης Ποιότητας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Μαυρέας, παρουσίασε τον απολογισμό δράσεων της ΜΟ.ΔΙ.Π. και τις επόμενες ενέργειες διασφάλισης ποιότητας.

Ακολούθησε ομιλία της Γενικής Διευθύντριας της ΕΘΑΑΕ,Δρ Χριστίνας Μπέστα με θέμα «Αποτίμηση του έργου των ΜΟΔΙΠ και επόμενα βήματα στη διασφάλιση ποιότητας». Η κ. Μπέστα,παρουσίασε το νέο πρότυπο ποιότητας για την πιστοποίηση του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας (Ε.Σ.Δ.Π.), το πρότυπο ποιότητας για την πιστοποίηση των νέων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών και των διδακτορικών σπουδών. Στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση για το πλαίσιο της νέας χρηματοδότησης της ΜΟΔΙΠ.

Στη συνέχεια η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διασφάλισης Ποιότητας, Ανθούλα Παπαπορφυρίου παρουσίασε το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση της ποιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του - Υποστήριξη της ΜΟ.ΔΙ.Π», τις δράσεις του και τα αποτελέσματά του.

Το Πληροφοριακό Σύστημα της ΜΟ.ΔΙ.Π και η συμβολή του στις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας του Ιδρύματος, παρουσιάστηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Βασιλάκη, Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Μέλος της Επιτροπής Διασφάλισης Ποιότητας.

Ο κ. Ιωάννης Τσιάλτας, στέλεχος της εταιρείας Ίλυδα Πληροφορική ΑΕ, παρουσίασε τη διασύνδεση μεταξύ του Πληροφοριακού Συστήματος Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Εθνικού Συστήματος Ποιότητας (ΟΠΕΣΠ) της ΕΘΑΑΕ.

Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση της κας Γιούλης Παπαδιαμαντάκη, Καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής που αφορούσε τον τρόπο που το ΚΕΔΙΜΑ ΠΑΠΕΛ μπορεί να συμβάλει θετικά στις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας ιδιαίτερα ως προς το κριτήριο τρία (3) του προτύπου ποιότητας πιστοποίησης των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και αφορά τη φοιτητοκεντρική μάθηση και διδασκαλία.

Στο τέλος της Ημερίδας η Γενική Διευθύντρια της ΕΘΑΑΕ, Δρ Χριστίνα Μπέστα έδωσε αναλυτικές απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων, τα οποία τέθηκαν από το ακροατήριο.