Φρένο στις συντάξεις του νέου έτους- Λιγότερες προσδοκίες από Τρόικα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Φρένο στις συντάξεις του νέου έτους- Λιγότερες προσδοκίες από Τρόικα

Δεκέμβριος 11, 2013 - 14:14

Σε αναστάτωση βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και αιτία γι’ αυτό αποτελεί ένα «mail», το οποίο αφορούσε συζήτηση ανάμεσα σε εκπροσώπους της Τρόικας αλλά και Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, το «καυτό» mail, ξεκαθάριζε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα επιβληθεί απαγόρευση για νέες αποφάσεις που αφορούν το φλέγον ζήτημα των συντάξεων.

Το παραπάνω μέτρο εάν τελικά ψηφιστεί –όλα ωστόσο δείχνουν ότι προς τα εκεί βαίνουν οι συζητήσεις-, αποτελεί μέρος μιας σειράς μέτρων του «νέου» Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2014-2017.

Τέθηκε λοιπόν το θέμα απ’ τους ιθύνοντες της Τρόικας για ύψος συντάξεων για την τριετία 2014-2017 και προβλέπεται να μην εκδοθεί καμία καινούρια σύνταξη από το 2014.

Σε ό, τι αφορά τώρα τη συνάντηση Τρόικας, Στρουρνάρα και Χατζηδάκη, υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης αντίστοιχα, οι προσδοκίες φαίνεται να είναι μειωμένες και αφορούν μόνο τη συμφωνία για την Αμυντική Βιομηχανία, της εκταμίευσης του ενός δις ευρώ δηλαδή, η οποία έχει ήδη καθυστερήσει.

Τα νομοσχέδια για φορολόγηση ακινήτων, ασφαλιστικό και πλειστηριασμούς ακόμα παραμένουν μετέωρα, με τη μεν Τρόικα να πιέζει, τους δε βουλευτές να δυσαρεστούνται και να περιμένουν τις τελικές κυβερνητικές ρυθμίσεις.