Κατασχέθηκαν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα και δεσμεύτηκε 1 εκατ. ευρώ σε τελωνεία της Ελλάδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κατασχέθηκαν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα και δεσμεύτηκε 1 εκατ. ευρώ σε τελωνεία της Ελλάδας

Οκτώβριος 28, 2023 - 18:30

Σε υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τα Τελωνεία συνεχίζουν να διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες στον τομέα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης ρευστών διαθεσίμων και καπνικών.

Από τις υποθέσεις που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στις συγκεκριμένες κατηγορίες αναφέρονται ενδεικτικά οι ακόλουθες περιπτώσεις:

Α. Δέσμευση ρευστών διαθεσίμων
1. Στον εντοπισμό και τη δέσμευση υψηλού χρηματικού ποσού προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατόπιν ελέγχων σε διερχόμενα οχήματα κατά την είσοδό τους στη χώρα μέσω του συνοριακού σταθμού Ευζώνων. Συγκεκριμένα:
• Σε έλεγχο φορτηγού με πινακίδες NMK ανακάλυψαν επιμελώς κρυμμένες δεσμίδες χαρτονομισμάτων συνολικού ποσού 280.000,00€ και 45.000,00$.

• Σε έλεγχο αυτοκινήτου με γερμανικές πινακίδες και οδηγό ουκρανικής υπηκοότητας ανακάλυψαν 140.000,00€, πλέον του ποσού των 60.000,00€ που είχε δηλωθεί.

• Σε έλεγχο ΙΧΕ αυτοκινήτου με γερμανικές πινακίδες ανακάλυψαν 39.780,00€ στις αποσκευές και στο πορτοφόλι του οδηγού.

• Σε έλεγχο ΙΧΕ αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν 38.600,00€ επιμελώς κρυμμένα στον τεμπέλη του αυτοκινήτου και στις τσέπες του οδηγού, υπηκόου NMK.