Ανδρέας Πουλάς: Λήψη αναγκαίων μέτρων για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδρέας Πουλάς: Λήψη αναγκαίων μέτρων για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου

Νοέμβριος 06, 2023 - 14:46

Ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς παραβρέθηκε σήμερα στην προγραμματισμένη συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα του σχολείου. Στη συνέχεια ο κ. Πουλάς κατέθεσε σχετική αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με την οποία ζητά τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που θα βελτιώσουν την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2023

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κ. Πιερρακάκη Θέμα: «Λήψη αναγκαίων μέτρων για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου»

Κύριε Υπουργέ,
Σας καταθέτω επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου με την οποία ζητούν από την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα τα οποία θα βελτιώσουν την κατάσταση που επικρατεί στο εν λόγω σχολείο και θα σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμισή του.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου είναι ένα σχολείο ειδικών συνθηκών στο οποίο θα έπρεπε να υπάρχει μία ιδιαίτερη φροντίδα από την πλευρά των υπευθύνων τόσο ως προς τη στήριξη των εκπαιδευτικών όσο και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου στην επιστολή του προτείνει μία σειρά συγκεκριμένων μέτρων που πρέπει να ληφθούν όπως:

- Τήρηση αυστηρών γεωγραφικών ορίων κατοικίας για τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο της Νέας Κίου.
- Λειτουργία των 4 τμημάτων ΖΕΠ που αναλογούν στο σχολείο
- Πρόσληψη κοινωνικού λειτουργού και παιδοψυχολόγου με καθημερινή παρουσία στη Σχολική μονάδα
- Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε 15 λόγω των ειδικών συνθηκών μάθησης
 - Υποστήριξη των εκπαιδευτικών μέσω κατάλληλης συμβουλευτικής για την επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν
- Επικοινωνία πρωτοβάθμιας, σχολείου και εκπροσώπων της κοινότητας ΡΟΜΑ για την καλύτερη συνεργασία και την αποδοχή των μέτρων
- Πρόσληψη φύλακα για τη Σχολική μονάδα
- Συνεργασία με φορείς για άμεση ένταξη προγραμμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο σχολικό περιβάλλον, Μουσική, Εικαστικά, Θέατρο και άλλες τέχνες, με στόχευση και κατάλληλο περιεχόμενο.
- Ενημέρωση από το Σχολείο, την Πρωτοβάθμια και τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, τι ενέργειες έχουν κάνει για την υποστήριξη ένταξης των παιδιών Ρομά στη Σχολική κοινότητα. Καταγραφή των αναγκών των οικογενειών της περιοχής από τις υπηρεσίες, έλεγχος των συνθηκών διαμονής

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

Ο βουλευτής

Ανδρέας Πουλάς