Η φρίκη στη Γάζα δεν έχει τέλος - 10.000 νεκροί, το 40% παιδιά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η φρίκη στη Γάζα δεν έχει τέλος - 10.000 νεκροί, το 40% παιδιά

Νοέμβριος 07, 2023 - 12:20

Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό. Πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, εκ των οποίων πάνω από 40% είναι παιδιά. Αντίστοιχα, από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 1.400 άνθρωποι.

Χθες, Δευτέρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε 450 στόχους της Χαμάς τις τελευταίες 24 ώρες, εντείνοντας τις επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας. Κάτοικοι στη Γάζα είπαν ότι το βράδυ της Κυριακής έγινε ένας από τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις. Μεταξύ των στόχων, ακόμη και το μοναδικό ψυχιατρικό νοσοκομείο της Γάζας.

Την ίδια ώρα, σε μια δραματική έκκληση για εκεχειρία, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι η Λωρίδα της Γάζας μετατρέπεται σε «νεκροταφείο για παιδιά», τονίζοντας ότι η έκκληση η «ανθρωπιστική εκεχειρία» γίνεται «πιο επείγουσα κάθε ώρα που περνάει». Επίσης, σε κοινή δήλωσή τους οι ηγέτες των σημαντικότερων ανθρωπιστικών οργανισμών του ΟΗΕ καθώς και διεθνών φιλανθρωπικών οργανώσεων ζήτησαν την «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα «φρικτή» και «απαράδεκτη». Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη βόρεια Γάζα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο θανάτου από την πείνα, καθώς τα αποθέματα τροφίμων εξαντλούνται «επικίνδυνα», προειδοποίησε επίσης η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση ActionAid.