Η εκλογική νίκη ως «πλυντήριο» και η Δικαιοσύνη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η εκλογική νίκη ως «πλυντήριο» και η Δικαιοσύνη

Νοέμβριος 09, 2023 - 11:20

Όταν οι υπουργοί δουλεύουν σαν τα μηχανάκια των δημοσκοπικών εταιριών, και το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι «αν ρωτήσουμε τώρα 100 ανθρώπους...», και όχι το πώς θα απαντήσουν σε ζητήματα που καίνε την κοινωνία, όταν οι υπουργοί θεωρούν ότι το αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης μπορεί να ισοπεδώσει την εγκληματική αμέλεια συναδέλφων τους υπουργών επί των ημερών της διακυβέρνησης του κόμματός τους και το 2023 και το 2010, δεν είναι δουλειά ούτε του Τουίτερ να απαντήσει ούτε των πολιτών που τους πνίγει το δίκιο.

Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να απαντήσει και να τους βάλει στη θέση τους.

Αλλά η Δικαιοσύνη τον τελευταίο καιρό ασχολείται με το ΣτΕ και τα αναδρομικά των δικαστών.

Να τα λέμε κι αυτά.

Ο λόγος για τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι σε διαφορετικό χρόνο προσπάθησαν να πείσουν τους πολίτες ότι κανείς δεν ασχολείται με το έγκλημα των Τεμπών και ότι ουσιαστικά οι Έλληνες εξέλεξαν και πάλι τον Μητσοτάκη κι έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε η αντιπολίτευση να ζητεί ευθύνες ούτε τίποτα πια.

Μας επανεκλέξατε, κύριοι, μας νομιμοποιήσατε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, να λέμε ό,τι θέλουμε!

Ο Μάκης Βορίδης την περασμένη εβδομάδα ισχυρίστηκε πως η ελληνική κοινωνία έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση ΝΔ και δεν της καταλογίζει ευθύνες.

«Το να έρχεται η αντιπολίτευση και να μας λέει "πάμε να συζητήσουμε για τα Τέμπη" είναι ένα από τα πράγματα που είπατε σε χρόνο με πολύ μεγαλύτερη εγγύτητα, κρίθηκαν από δύο εκλογές, θέλετε να επιμείνετε σ' αυτά, καλά κάνετε κι επιμένετε», είχε πει ο υπουργός Επικρατείας στο τηλεοπτικό πάνελ του OPEN υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε χθες στον Real 97,8:

«Αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Έλληνες ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας άμα τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη;».

Μας εκλέξατε, άρα όλα τα κάνουμε σωστά. Την ίδια «φιλοσοφία» πλάσαρε η ΝΔ και προεκλογικά, όταν ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών και Μεταφορών που επί τέσσερα χρόνια απαξιούσε να ασχοληθεί με τις προειδοποιήσεις των μηχανοδηγών αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές «για να τον κρίνει ο λαός». Ε, αφού όλα του τα ρουσφέτια των Καραμανλήδων (σαν τον μοιραίο σταθμάρχη των Τεμπών που αποδεδειγμένα ήταν ρουσφέτι, απλώς ακόμα δεν ξέρουμε τίνος ακριβώς) τον ψήφισαν στην εκλογική του περιφέρεια, πάει να πει ότι ο πρώην υπουργός είναι λευκή και αθώα περιστερά.

Διότι η ψήφος υποκαθιστά τη Δικαιοσύνη, αυτό μας λένε Μάκης και Άδωνις.

Και η Δικαιοσύνη;

Πού είναι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης να απαντήσουν σε αυτές τις αθλιότητες;

Η Δικαιοσύνη οφείλει να υπενθυμίζει τον ρόλο της σε κυβερνήσεις, κόμματα και υπερφίαλους, για να μην πούμε τίποτε άλλο, υπουργούς που θεωρούν ότι η εκλογική νίκη ξεπλένει τα πάντα, ακόμα και την εγκληματική αμέλεια που στοιχίζει ζωές.

Αλλά, όπως φαίνεται, κοιμάται σαν το κορίτσι στη φωτογραφίας, μακαρίως, και νανουρίζεται υπό τον ήχο των πλυντηρίων που δουλεύουν ακατάπαυστα.

 

Γαλανιάδη Εύα