Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι κατέλαβε το «προπύργιο» της Χαμάς

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι κατέλαβε το «προπύργιο» της Χαμάς

Νοέμβριος 09, 2023 - 12:20

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι οι στρατιώτες τους έχουν καταλάβει φυλάκιο της Χαμάς στην Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα.

Όπως είπαν, χρειάστηκαν «δέκα ώρες μάχης, κατά τη διάρκεια των οποίων εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες, κατέλαβαν πολλά όπλα, αποκάλυψαν φρεάτια σήραγγας τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένου φρεατίου που βρίσκεται κοντά σε νηπιαγωγείο και οδηγεί σε εκτεταμένη υπόγεια διαδρομή».

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανέφερε ότι ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν και κατέστρεψαν σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, κάνοντας λόγο για ανθρώπους παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια. Ανέφερε επίσης ότι δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην πόλη της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι η Χαμάς είχε χάσει τον έλεγχο της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, καθώς και ότι τα στρατεύματά της έχουν προχωρήσει στην πόλη της Γάζας.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι έχει καταστρέψει συνολικά 130 φρεάτια σηράγγων της Χαμάς από την έναρξη της χερσαίας επίθεσής του στη Γάζα.

«Οι μηχανικοί μάχης του IDF εργάζονται επί του παρόντος για να εκθέσουν και να καταστρέψουν την τρομοκρατική υποδομή της Χαμάς στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των σηράγγων. Η αποθήκευση νερού και οξυγόνου που ανακαλύφθηκε μέσα στις σήραγγες δείχνει τις προετοιμασίες της Χαμάς για παρατεταμένη παραμονή εκεί», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.