Γάζα: Βομβαρδισμοί σε νοσοκομεία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γάζα: Βομβαρδισμοί σε νοσοκομεία

Νοέμβριος 11, 2023 - 09:20

Σχολείο και νοσοκομεία όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο άμαχοι που προσπαθούσαν να σωθούν από τους ακατάπαυστους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας υπέστησαν χθες πολύνεκρα πλήγματα, δήλωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Παράλληλα χθες, οι ισραηλινές αρχές αναθεώρησαν προς τα κάτω τον απολογισμό των θυμάτων της αιφνιδιαστικής επίθεσης στο ισραηλινό έδαφος που διέπραξε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα την 7η Οκτωβρίου, στους περίπου 1.200 νεκρούς.

Σε αντίποινα για την επίθεση αυτή, το Ισραήλ εξαπέλυσε πόλεμο για να «αφανίσει» τη Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, και σφυροκοπεί ακατάπαυστα τον μικρό παλαιστινιακό θύλακο, ο οποίος είναι βυθισμένος σε καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση.

Η Χαμάς ανέφερε χθες πως τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πλήγμα στο συγκρότημα του νοσοκομείου Σίφα, στην πόλη της Γάζας, όπου το σύστημα υγείας έχει «γονατίσει», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Η Χαμάς απέδωσε το πλήγμα στο Ισραήλ, όπως και ο διευθυντής του νοσοκομείου Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο νοσοκομείο έφθασαν «περίπου πενήντα πτώματα εξαιτίας βομβαρδισμού το πρωί σε σχολείο» της πόλης που είχε υποδεχθεί εκατοντάδες εκτοπισμένους.

«Όλα τα νοσοκομεία της πόλης της Γάζας μπήκαν στο στόχαστρο» του ισραηλινού στρατού, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός.

Το ισραηλινό επιτελείο, που δεν σχολίασε τις δηλώσεις αυτές, ανέφερε το βράδυ προχθές Πέμπτη πως στρατιωτική μονάδα είχε αρχίσει ευρείας κλίμακας επιχείρηση «πάρα πολύ κοντά» στο νοσοκομείο. Ανέφερε χθες πως «σκότωσε» μαχητές της Χαμάς που «πυροβολούσαν από νοσοκομεία» στη Γάζα.

kathimerini.gr