Επιδρομή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επιδρομή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα

Νοέμβριος 15, 2023 - 10:20

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, Μουνίρ Αμπού Αλ Ρις, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα πως δυνάμεις του στρατού του Ισραήλ επιχειρούν μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο του θυλάκου και ψάχνουν σε υπόγειά του.

Ασθενείς έχουν καταληφθεί από πανικό εξαιτίας των κρότων εκρήξεων, όπως τόνισε.

Μάρτυρας μέσα στο νοσοκομείο ανέφερε στο BBC ότι είδε έξι τανκς και περισσότερους από 100 στρατιώτες μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα, γύρω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Το νοσοκομειακό συγκρότημα Αλ Σίφα μπορεί να είναι η «καρδιά που χτυπάει» της Χαμάς, δήλωσε από την πλευρά του στο CNN ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.

«Ο στόχος μας είναι να αναζητήσουμε τη Χαμάς όπου και αν κρύβεται και το νοσοκομειακό συγκρότημα αποτελεί κεντρικό κόμβο των επιχειρήσεών της, ίσως ακόμη και την καρδιά της που χτυπάει και ίσως ακόμη και το κέντρο βάρους της», δήλωσε στο CNN σε συνέντευξή του λίγο μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης των ισραηλινών δυνάμεων μέσα στο νοσοκομείο.

«Προσπαθήσαμε να εκκενώσουμε το νοσοκομείο, αγοράσαμε καύσιμα για τις βασικές υπηρεσίες, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να φέρουμε κινητές θερμοκοιτίδες για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάποια από αυτά τα μωρά έξω… γιατί ο λαός της Γάζας δεν είναι εχθρός μας, η Χαμάς είναι», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι δυνάμεις του παρείχαν θερμοκοιτίδες και παιδικές τροφές στο Αλ Σίφα.

Τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι η Χαμάς έχει βάση διοίκησης κάτω από την Αλ Σίφα, κάτι που η Χαμάς αρνείται.

Οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής τονίζουν ότι η κατάσταση μέσα στο νοσοκομείο – το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη Γάζα, είναι «τραγική» και το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς λέει ότι χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν το συγκρότημα για να προστατευτούν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.