Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη

Νοέμβριος 20, 2023 - 20:00

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αθήναιου (χ/θ 178,1) έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Μεγαλόπολης (χ/θ 188,2) και στις δύο κατευθύνσεις, εδαφικής αρμοδιότητας της Δ.Α. Αρκαδίας:  

⮚ Από την Τετάρτη 22-11-2023 και από ώρα 21:00 έως την Πέμπτη 23-11-2023 και ώρα 06:00, ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο ανωτέρω τμήμα της εν λόγω οδού. 

⮚ Καθ΄όλη τη διάρκεια του αποκλεισμού, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις θα εκτρέπεται στην (Παλαιά) Εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας.  

⮚ Για τις ανάγκες της εκτροπής απαιτούνται ρυθμίσεις στους εξής Ανισόπεδους Κόμβους: α. Αθήναιου (απαγόρευση εισόδου και αποκλεισμός του κυρίως ρεύματος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα και εκτροπή της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό) 

β. Μεγαλόπολης (απαγόρευση εισόδου και αποκλεισμός του κυρίως ρεύματος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και εκτροπή της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό) 

2. Σε περίπτωση που η άσκηση και οι ανάγκες κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω της διεξαγωγής της, λήξουν πριν από τις 6:00 της Πέμπτης 23-11-2023, το τμήμα αυτοκινητοδρόμου από τον Α/Κ Αθήναιου έως τον Α/Κ Μεγαλόπολης, θα δοθεί νωρίτερα στην κυκλοφορία. 

3. Η Τεχνική εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. υποχρεούται σε όλη τη διάρκεια των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί , σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία την Πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων και τα Εγχειρίδια Λειτουργίας, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες, αναλάμποντα βέλη, την ενεργοποίηση του 

ηλεκτρονικού εξοπλισμού της σήραγγας κλπ. καθώς επίσης και να λαμβάνει όλα τα μέτρα που απαιτούνται, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της, η ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, σύμφωνα με τα ανωτέρω και το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (ΚΟΚ), ως ισχύει.  

 Επιπρόσθετα, οφείλει να ενημερώνει έγκαιρα τους χρήστες, με κάθε πρόσφορο μέσο (Μ.Μ.Ε., ιστότοπο της, τα VMS, εισπράκτορες διοδίων κ.λ.π.) για την ισχύ των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.  

4. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Φ.Ε.Κ. τ. Α΄- 57 /23-3-1999) ως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.