Κάλεσμα Ανδρουλάκη σε Αχτσιόγλου και Χαρίτση με όρους πολιτικούς και όχι «καρέκλας»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κάλεσμα Ανδρουλάκη σε Αχτσιόγλου και Χαρίτση με όρους πολιτικούς και όχι «καρέκλας»

Νοέμβριος 22, 2023 - 10:50

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σε συζήτηση που είχε με τη δημοσιογράφο Μ. Νικόλτσιου, στο Thessaloniki Summit, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος και το Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε τους όρους συνεργασίας με ανθρώπους που προέρχονται από την Κεντροαριστερά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν προσφέρω καρέκλες».

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν δεύτερο το Κίνημα, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι δεν πανηγυρίζουν στο κόμμα και σημείωσε: «Για μας ανοίγει ένας νέος κύκλος που έχουμε χρέος να τον υπηρετήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο στόχος είναι να υπάρχει μία ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Μία αντιπολίτευση γόνιμη, μία αντιπολίτευση η οποία θα οικοδομήσει μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας, προοδευτική η οποία θα βασίζεται σε ένα σχέδιο που θα αφορά όλα τα μεγάλα ζητούμενα και τις προκλήσεις της χώρας».

Σε ερώτηση αν θα έμπαινε σε συζήτηση με στελέχη όπως ο Αλέξης Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου εφόσον αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο ίδιος ανανέωσε το Κίνημα με πρόσωπα που ήταν μέσα στο Κίνημα και η προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει την ανανέωση με πρόσωπα από τα σπλάχνα της παράταξης και έχουμε πρόσωπα οι οποίοι είναι οι «άριστοι κάθε χρήσης».

Εγώ δεν προσφέρω καρέκλες. Δεν πρόκειται να κάνω ούτε αυτό που έκαναν Μητσοτάκης, ούτε αυτό που έκανε ο Τσίπρας. Αν θέλουμε να έχουμε κάποιες συμμαχίες αυτές θα γίνουν με όρους πολιτικούς και όχι όρους εξουσίας. Το κάλεσμα είναι πολιτικό και προς την κοινωνία και προς ανθρώπους τής ευρύτερης Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου, της ανανεωτικής Αριστεράς.

«Οικοδομήθηκαν κόμματα και στρατηγικά σχέδια στη χώρα με οπορτουνιστικούς όρους, είδαμε τα αποτελέσματα στον ΣΥΡΙΖΑ, Είμαι σίγουρος ότι θα τα δούμε και στη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ - Κινήματος Αλλαγής.