Τι κερδίζουν όσοι καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες των οχημάτων τους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τι κερδίζουν όσοι καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες των οχημάτων τους

Νοέμβριος 22, 2023 - 15:20

Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης και τον φόρο πολυτελείας θα έχουν όσοι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων υποβάλλουν ηλεκτρονικά δηλώσεις «ακινησίας» έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

H ακρίβεια στα καύσιμα παραμένει χωρίς ορατό ενδεχόμενο μιας νέας επιδότησης της βενζίνης και του diesel. Έτσι λοιπόν αρκετοί οδηγοί σκέφτονται σοβαρά να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση για ακινησία του οχήματός τους, είτε όλο τον χρόνο, είτε συγκεκριμένους μήνες. Όσοι τελικά αποφασίσουν να θέσουν σε ακινησία το αυτοκίνητο τους, μη πληρώνοντας τα τέλη, μπορούν να το πράξουν και φέτος με λίγα κλικ στο κινητό, το τάμπλετ ή τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή, Συγκεκριμένα, η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Η ακινησία ισχύει μέχρι το όχημα να τεθεί εκ νέου «σε κίνηση» με την υποβολή αίτησης άρσης της ακινησίας, η οποία πραγματοποιείται επίσης ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής πλατφόρμας εφόσον καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας του έτους της άρσης και υπάρχει ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

newsauto.gr